Sada ćete se definitivno zaljubiti u mramor u kupaonicama

Mramor je trend koji ima sve više poklonika. Vole ga sve vrste interijera, a ne samo oni u kojima je naglasak na luksuzu i eleganciji. Doista se lako uklapa i u moderne, mladalačke prostore, pa čak i kada su kupaonice u pitanju. Uvjerite se na našim primjerima…

 

Mramor možda odaje dojam hladnoće, ali je zato iznimno elegantan i lijep te se posredstvom novih tehnologija može oblikovati u bilo što. Upravo zato ga dizajneri i arhitekti vole. Kada želite podići interijer, dati mu dozu glamura i  luksuza, mramor je idealan način da to postignete. To vrijedi i za prostor  kupaonice, i to bez obzira u kojem je stilu želite urediti.

 

Foto: Pinterest

 

Željeni dojam pojačat ćete detaljima od metala – nabolje mesinga ili pak bakra. A njegovu tvrdoću i suzdržanost omekšat ćete dodavanjem drveta u interijer i akcenata u toplim bojama te naravno detaljima od pamuka (ručnici, tepisi, pletene košare…).

Foto: El Mueble

Za poklonike miminalizma i suvremenog dizajna mramor u kombinaciji s crnim detaljima poput rasvjete ili pak alu profila na tuš kabini savršen je izbor. Želite li razigrati prostor, kombinirajte mramor s pločicama vintage uzorka, jer djeluju posebno šarmantno.

 

Foto: Dreamascream
Foto: Eleena Fadeeva Studio

Usto, nemojte se bojati umjetnog mramora – on je puno bolje rješenje od prirodnog za podne i zidne obloge jer nije sklon pucanju te tako nije porozan i lakše se održava.

Također, umjesto mramora ili njegove imitacije možete staviti keramičke pločice koje imaju uzorak mramora, a imaju efekt kao da je riječ o pravom mramoru.

 

 

Foto: El Mueble

No, budite ipak oprezni u unošenju mramora u svoje kupaonice i koristite ga u umjerenim dozama,  jer će tako i lakše biti primijećen. Ako želite biti posve u trendu, a ne pretjerivati, možete koristiti detalje s uzorkom mramora – kupaonske zavjese, ručnike, dozatore sapuna, čaše za četkice, poklopce za školjku…

 

Foto: Remodelista

 

 

Komentari