BLIŽI SE PARIS DESIGN WEEK: pronašli smo chic mjesta koja vrijedi posjetiti

Tema ovogodišnjeg Paris Design Weeka je hibrid, a svoju interpretaciju što to znači kada je u pitanju stil i dizajn ponudit će svi važniji akteri na dizajnerskoj sceni u francuskoj prijestolnici stila.

Ako ćete početkom rujna biti u Parizu, svakako predlažemo da posjetite ova nova (ili osvježena) trendi mjesta u gradu.

1. EATALY

Volite li gastronomiju, onda je Eataly mjesto koje nikako ne smijete zaobići. Poznati lanac talijanskih specijaliteta prije nekolliko je mjeseci stigao u Pariz i izazvao pravu pomutnju, i to ne bez razloga – više od četiri kata posvećena talijanskoj gastronomiji nudi neke od najfinijih proizvoda, restorane, ali i radionice za sve foodije i zaljubljenike u talijansku kuhinju.

Foto: Eataly
Foto: Eataly

2. JEAN-LOUIS LA NUIT

Ovo je definitivno IT mjesto u gradu. Novi hibrid concept storea i kluba osmislio je Xavier Clergerie, a sama ideja iza ovog mjesta je ponuditi spoj umjetnosti, glazbe i mode. Spadate li među one koji vole biti korak ispred trendova, ovo je mjesto na koje svakako trebate zaviriti.

3. RESTORAN LAPEROUSE

Ovaj kultni restoran datira još s kraja 18. stoljeća, a tijekom svoje duge povijesti obožavali su ga aristokrati, baš kao i ugledni intelektualci i književnici među kojima su Zola i Flaubert. Svojevremeno je, kako se pričalo, služio i kao bordel, a prema njihovoj službenoj stranici, postojao je čak i direktni tajni prolaz koji je vodio do obližnje zgrade parlamenta. U novijoj povijesti restoran nosi titulu nezaobilane destinacije za ljubitelje fine dininga, o čemu svjedoče tri Michelinove zvjezdice. U svakom slučaju, ovo povjesno mjesto prepuno je priča i legendi koje intrigiraju više od 200 godina, a nedavno je restoran dobio modernu notu i redizajnirani izgled koji vješto spaja tradiciju kojom mjesto odiše s novim i suvremenim duhom.

Foto: LAPEROUSE

4. SINNER

Neobičan i luksuzan hotel jedan je od najnovijih projekata koje potpisuje Evok Grupa, a ističe se svojom teatralnošću i pomalo sjenovitom i mračnom atmosferom koja se prostire interijerom inspiriranim barokom. Posebna pozornost pridana je upravo detaljima pa tako prostor vrvi baršunom, obojanim staklom, svijećama i sl. U sklopu hotela nalazi se i spa, bar i restoran koji zajedno čine odvažan i hrabar koncept sugestivnog naziva Le Sinner.

Foto: Sinner, Paris
Foto: Sinner, Paris
Foto: Sinner, Paris

5. GIRAFE

Još jedna gastro točka u Parizu koja će vas očarati je Girafe s gotovo nestvarnim pogledom na Eiffelov toranj, a ništa manje impresivan nije ni interijer koji neodoljivo podsjeća na Art Deco i kojim dominira sveprisutni mramor. Inače, specijalnost ovog restorana je riblji meni, a posjetiti ga možete na putu prema izložbi namještaja s potpisom poznatih arhitekata u Cite de l’Architecture.

Foto: Girafe
Foto: Girafe
Foto: Girafe

6. VITRIN SHOWROOM

Poznati švicarski brend koji se može pohvaliti proizvodnjom nekih od najvećih dizajnerskih klasika u povijesti uskoro otvara vrata showrooma u centru Pariza. Showroom je zamišljen kao pop-up co-working prostor koji svoja vrata otvara u rujnu, a moći će poslužiti kao i ured i kao udoban stan za boravak. U svakom slučaju, showroom je prava oda dizajnerskim klasicima pod Vitrinim okriljem koji će biti zanimljiv svim ljubiteljima dizajna, interijera i arhitekture.

foto: Vitra
Komentari