HIT U INTERIJERIMA: čarobna boja kurkume – topla, elegantna i tako ugodna

Na trendove u uređenju interijera nerijetko utječu i događanja u modnom svijetu. Modni dizajneri tako su uvrstili u svoje kolekcije toplu i osobitu boju kurkume, a ona sada polako postaje hit i u interijerima

 

 

Svaka sezona sa sobom nosi nove trendove u odabiru boja, pa tako sada sve češće biramo boju kurkume. Nakon puno vremena, ova zemljana boja koja podsjeća na zlatnu, u interijere je ušla ove godine. Popularizaciji boje uvelike su doprinijeli i modni dizajneri koji su je uvrstili u svoje kolekcije.

Boju kurkume, inače indijske biljke i poznatog začina, koja služi i za prirodno bojanje tkanina, pronalazimo na svim elementima u interijeru – od stolića, komoda i garnitura, do tapeta, zidova, dekora zavjesa i detalja. Ova boja pretpostavlja paletu od žute boje senfa, preko boje putra do zagasito narančastih tonova.

Kurkuma u prostor unosi toplinu i ostavlja dojam elegancije. Elementi u ovoj boji lijepo će izgledati kako u tamnim, tako i u svijetlim interijerima, a odlično će se slagati sa zlatnim detaljima.

Donosimo vam nekoliko inspirativnih interijera koji svoj izgled temelje upravo na boji kurkume.

Komentari