Malo drugačiji uskrsni vijenci za originalno blagdansko izdanje doma

Ukrasni vjenčići nisu rezervirani samo za božićne blagdane i mnogi vole na ovaj način dekorirati dom i za vrijeme Uskrsa. Ako ove godine nemate ideje kakav biste vjenčić željeli za ulazna vrata, prozorsko staklo, naslonjen na komodu ili obješen na zid, nudimo vam inspiraciju koja će zadovoljiti različite ukuse

 

 

Već na ulazu u dom volimo dočekati svoje goste prigodnim blagdanskim dekoracijama. Kada je Uskrs u pitanju, to možete učiniti vješanjem simbola ovoga blagdana – lijepo ukrašenim jajima i granama drveća, a praktičnije, efektnije i trajnije rješenje svakako će biti vjenčić. Kompaktniji je i moći ćete ga koristiti, barem njegov osnovni dio, i nekoliko idućih Uskrsa. Ako nemate ideje kako izraditi vijenac, mi vam nudimo inspiraciju za svaki stil uređenja. Vjerujemo da ćete nakon naših prijedloga poželjeti imati nekoliko vjenčića kojima ćete ukrasiti i unutrašnjost svoga doma.

 

 

Foto: Onekindesign

 

Maslinove grančice ili bilo koje druge tanje grane drveća ili grma koje se lako daju savijati upotrijebite za obruč na koji ćete pričvrstiti dekoracije po želji. Ne moraju to biti nužno jaja ili zečići, nego i cvijeće, mašne i sve ono što vam se učini zanimljiv ili vam se sviđa. Također, vjenčić ne mora biti u obliku koluta. Da postignete željeni oblik, pomoći će vam debela žica koju će nakon savijanja zadržati postojeći oblik.

 

Foto: Goodhousekeeping

 

Konci, čipke, i stare tkanine uvijek su dobar saveznik u dekoracijama. Tekstilom, vunom i koncima lako ćete obložiti vijenac koji će biti čvrst i estetski zanimljiv (naročito ako tkanine imaju uzorak), a dekoracije također možete izraditi od tkanina te ih pričvrstiti žicom ili tekućim ljepilom.

 

Foto: Lavendelblog

 

Za ljubitelje skandinavskog dizajna i minimalizma te one koji vole prirodni štih i jednostavnost predstavljamo doista neobičan vijenac. Drvene kuglice različitih veličina nanizane na tanku žicu, malo zelenila (ako želite biti više u trendu, upotrijebite eukaliptus), dvije kvačice, lik zečića izrezan od debelog materijala ili kartona – i vaš vjenčić je gotov!

 

 

Foto: Deko hoch Drei

 

Vjenčić ne mora uvijek visjeti. Možete ga, poput božićnog, staviti na stol i njime podići estetski dojam uskrsnog doručka ili ručka. A korak dalje je – pozicioniranje vijenca na zanimljivo postolje ili podlogu.

 

 

Foto: Deavita

 

Okvir umjesto koluta – tako jednostavna, a tako originalna ideja. Vjerujemo da u kući imate stare slike koje više ne vise na zidu ili čekaju neki sljedeći makeover kako bi našle svoje mjesto. Upotrijebite okvire tih slika za izvrsnu uskršnju dekoraciju koju ćete objesiti na vrata, zid ili nasloniti na komodu. Unutar okvira postavite dekoracije koje će sa stražnje strane biti povezane čvrstom savitljivom žicom.

 

Foto: Neue Etage

 

 

Komentari