NAMJEŠTAJ PO MJERI: upoznajte materijal s kojim će sve biti lakše i izgledati ljepše

U opremanju životnog prostora radije se odlučujemo za namještaj po mjeri jer on stvara moderan i originalan prostor prilagođen tlocrtu, našim potrebama kao i željama. Tako smo u prilici birati i napredne materijale poput Getacorea koji oduševljava svojim izgledom i tehničkim svojstvima

 

 


Bez namještaja po mjeri teško je zamisliv dom koji odgovara suvremenom načinu života. Njime možemo udovoljiti svim specifičnostima prostora, kao i svojim potrebama i željama. Birajući pločaste materijale za namještaj, želimo da on dugo traje, bude lagan za održavanje i izgleda atraktivno. Izdržljivost i praktičnost naročito su bitne kod kuhinja i kupaonica, koje su visoko funkcionalna i frekventna mjesta izložena vlazi i toplini.

Odgovor na to su, pored već uvriježenih iverala i medijapana, i tehnološki napredni materijali nove generacije. Među njima ističe se Getacore kojeg u ponudi ima Elgrad.

Getacore je homogena mineralna sirovina povezana akrilnom smolom što ga čini idealnim za radne plohe, umivaonike, šankove i kuhinje, kao i zidne obloge u vlažnim prostorima. Sve o ovom super pločastom materijalu saznajte u nastavku!

 

Foto: Elgrad

PRAKTIČAN, IZDRŽLJIV, DUGOVJEČAN

Dok spravljamo obroke u kuhinji često smo opterećeni bakterijama, čišćenjem i time koliko ćemo vremena morati provesti u vraćanju prostorije u prvobitno stanje. Tako često trpi naša kreativnost i kulinarsko umijeće, pa je otporni i praktični Getacore pravo rješenje.

S radnom plohom i kuhinjskim otokom izvedenima od Getacorea dobivamo kuhinju čija je površina neporozna, iznimno otporna na bakterije, mrlje, različita oštećenja i sve vrste kućanskih kemikalija što će doprinijeti da kuhamo bez stresa i s manje opterećenja.

Također, umanjit će našu bojazan da će se oštetiti kupaonski umivaonik ili radna ploha oko njega padom nekog oštrog ili teškog predmeta ili da mrlje neće potpuno nestati.

Getacore je dobra opcija i zbog svoje dugotrajnosti te da, zahvaljujući njegovim tehnološki naprednim svojstvima, sva oštećenja možemo popraviti brušenjem i termičkom obradom i naš namještaj će izgledati kao i prije.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri s materijalima iz Elgrada / Foto: Saša Lisjak

BEZ FUGA I VIDLJIVIH SPOJEVA

Održavanje kuhinjskih i kupaonskih površina dodatno nam otežavaju i umetnuti elementi poput umivaonika ili sudopera ugrađenih u radnu plohu. Oko spojeva se nakupljaju vlaga, masnoća i prljavština. Getacore je otišao korak naprijed i omogućio da ovi elementi izgledaju kao da su od jednog komada. Getacore je kompozitni, odnosno solid surface materijal koji je identičan po cijelom presjeku te se može, ako želite, spojiti bez vidljivih spojeva.

Tako se može spojiti radna ploča sa sudoperom ili umivaonikom ili primjerice dvije različite debljine Getacorea. Ova druga opcija izvrsno je rješenje kada želite imati i zidnu oblogu od ovog materijala – deblja radna ploha se spaja s tanjom plohom na zidu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Ovakvi nevidljivi spojevi stvaraju veliku neprekinutu površinu što daje kuhinji i kupaonici ujednačenost, dojam prostornosti, cjelovitosti i pročišćenosti. A to su odlike koje traže moderne, male kuhinje i kupaonice kao i one koje su inspirirane minimalizmom i jednostavnošću.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri s materijalima iz Elgrada / Foto: Ivan Črepić

 


MEK NA DODIR, ATRAKTIVAN I UNIKATAN

Za kupaonicu i kuhinju želimo da budu atraktivne svojim izgledom i da imaju ‘ono nešto’. To možete, osim detalja i dekoracija postići i samim materijalima od kojih je kreiran vaš namještaj po mjeri. Getacore, pored visoko kvalitetnih tehničkih svojstava ima i zavidnu dozu estetike. Pored toga što je mek i topao na dodir i unikatan jer ga možete modelirati u željeni oblik, Getacore dolazi u kamenim dekorima i bojama koje će vam biti veliki saveznik u stvaranju atraktivnog doma.

Kako su nam otkrili u Elgradu, najtraženiji su uzorci GC 2011 – bijeli, GC 3391 – Miracle dune, GCV 216 – mramor, GC 2423 – Miracle sand, GC 1003 – crni te GC 1104 – sivi.

 


 

PROMO

Komentari