TREND U UREĐENJU: zidne galerije obogaćene praktičnim uređajima. Upoznajte umjetnički TV The Frame!

Sastavni dio svakog dobro uređenog i ugodnog doma su dekoracije na zidovima. Mi vam predlažemo da napravite trendi zidnu galeriju sastavljenu od slika, postera, fotografija i – jednog sasvim posebnog televizora!


Ako već neko vrijeme namjeravate osvježiti svoj dom ili konačno dekorirati svoje prazne zidove, dolazak jeseni savršen je trenutak da krenete u akciju. Čak i najmanje dekorativne promjene na zidovima bit će vidljive te će uvelike doprinositi stvaranju cjelokupnog dojma o nekoj prostoriji pa i čitavome domu. 

Dizajneri sve češće preporučuju kreiranje zidne galerije koja bi bila sastavljena od fotografija, umjetničkih slika i postera. Uokvirene uspomene i umjetnine oplemenit će prostor i biti pravi saveznik za jesenske dane u toplini doma. 

U suradnji s tvrtkom Samsung donosimo vam nekoliko zlatnih savjeta kao i svježih ideja kako urediti efektnu galeriju na zidu te kako u njega ukomponirati i jedan praktičan element – televizor koji stvara umjetnički dojam!

Foto: Samsung

INSPIRACIJA I RASPORED

Svako uređenje kreće od potrage za inspiracijom i planiranjem. Ovo su početni koraci koje nikako ne bi trebali preskakati jer je to jedan od preduvjeta koji će stvoriti zidnu galeriju bez greške. Pronađite inspiraciju u magazinima te interijerima koje objavljujemo na našoj stranici, a vjerujemo da ćete i u ovom tekstu pronaći zanimljiva rješenja i ideje te se odvažiti staviti na zid više od jedne stvari. 

Raspored slika može doista biti raznolik kao i način slaganja koji ne mora biti u istoj liniji odnosno ravnini. Bitno je da postoji neki koncept koji je uočljiv (tema, boja, tehnika slikanja, color ili fotografije u boji…) ili načinu slaganja – bilo da je riječ o nekom nizu ili da sve okupljate na ‘hrpi’. Nemojte robovati istovjetnoj boji ili tematici – kombinirajte različite motive i vrste umjetnina, no ako niste za tu opciju, onda se krećite unutar određenih stilskih i tematskih poveznica.

Isto tako, ne pokušavajte odabir motiva i boja uskladiti s bojom namještaja jer to stvara unificiran prostor bez osobnosti.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

UMJETNIČKI TELEVIZOR KAO DIO GALERIJE

Stvarajući galeriju možete uvjeriti kako sasvim praktični uređaji poput tv prijamnika mogu biti dio galerije i to zbog svojih nevjerojatnih svojstava zahvaljujući naprednim tehnologijama.

Kada ne radi, TV The Frame se pretvara u pravo umjetničko djelo s motivom prema vašem izboru. Tako on, pričvršćen na zid ili pak na stalku, postaje dio galerije i element uz kojeg se opuštate i kada on nije u pogonu.

Naime, prestankom rada TV The Frame se prebacuje na umjetnički način rada jer se na ekranu prikazuju umjetnička djela koja ste sami odabrali ili vam uređaj automatski odabire odnosno preporučuje djela koja biste voljeli vidjeti na svome zidu. Ovo je izvrstan način da postanete ljubitelj umjetnosti i da upoznajete djela poznatih umjetnika, čije slike krase svjetske muzeje.

Isto tako, možete maksimalno personalizirati svoj umjetnički tv tako da pošaljete svoje fotografije na The Frame TV ili pomoću USB memorije i one će se pojaviti na ekranu.

Upravo zbog ovog svojstva kao i tankog i elegantnog okvira The Frame TV-a djeluje kao jedna od slika na vašoj zidnoj galeriji. Tako ćete zadovoljiti potrebu, kao što i preporučuju dizajneri, da galerija bude osobna – da govori o vama – vašem ukusu, interesima, hobijima ili pak maloj povijesti vaše obitelji.

Foto: Samsung

GALERIJA NA JEDAN ILI VIŠE ZIDOVA?

U količini umjetnina u galeriji možete malo i pretjerati, odnosno ispuniti cijeli zid njima, no ono što biste trebali izbjegavati, kako savjetuju dizajneri, je ukrašavanje svakog zida. Ako na jednom zidu imate galeriju, onda druge zidove možete ostaviti prazne ili ih ukrasiti s jednom slikom ili primjerice staviti na njega zidnu policu ili ogledalo.

Tako će i galerija dobiti pozornost kakvu zaslužuje, a prostor dobrodošle praznine kako ne bi stvarao dojam zagušenosti detaljima. Ako ih imate više pa ne stanu sve na galerijski zid, uvijek ih možete mijenjati. Stvorite nekoliko postava kojima ćete s vremena na vrijeme osvježavati dom, a njima slobodno, radi unošenja dinamike i originalnosti, pridružite tapiseriju ili ogledalo.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

ODABIR OKVIRA

Kada je riječ o odabiru okvira, tu se možete poigrati različitim modelima, no pazite da okviri ne zasjene motive na umjetninama. Ako želite biti u trendu, razmislite o običnim tankim okvirima jer ćete njih lakše uklopiti u galeriju.

The Frame TV krasi upravo takav tanji okvir koji mu daje dojam umjetničke slike, postera ili fotografije i zbog kojeg će biti savršen dodatak svaku galeriju. Kada ga postavite na zid djeluje poput pravog okvira za slike. Možete birati između nekoliko boja okvira, ali i dodatni dizajn okvira. Okvire naime vrlo jednostavno možete mijenjati, što The Frame TV čini maksimalno prilagodljivim prostoru, ali i vašem ukusu.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

DIMENZIJE SLIKA

U koncipiranju galerije možete staviti slike istih formata, ali ako su različiti, onda je dobro da jedna bude veća i da dominira. Za to može poslužiti i The Frame TV koji je većih dimenzija – u dijagonalama već od 32’’ (odn. 82 cm) pa sve do 75’’ (odn. 191 cm). Odabirom pravog motiva – remek djela klasične ili suvremene umjetnosti ili vaših fotografija tv može podići prostor i unijeti boje u njega.

Ono što će vas oduševiti kod ovog umjetničkog TV-a je što ćete imati sliku u kojoj će se svaka nijansa ili ton vidjeti do najsitnijih detalja i što ćete, zahvaljujući Dual LED tehnologiji, imati realistične boje te će u bilo kojem načinu prikaza slike ili kutu gledanja, slike i umjetnička djela zadržati svoju vizualnu autentičnost.

 

Foto: Samsung

 


PROMO

Komentari