Spa oaza: za one koji žele posebnu kupaonicu u kojoj će maksimalno uživati

Svi želimo imati funkcionalnu i lijepu kupaonicu, kojoj će se diviti i naši bližnji, ali isto tako i da ona bude više od mjesta koje će biti privlačno i u kojem ćemo obavljati svakodnevnu higijenu. Želimo se opustiti u kupaonici, otkloniti stres i umor…. a najbolji način je uvođenje spa elemenata

 

 

Svatko želi da njegova kupaonica bude više od prostorije u kojoj će obavljati svakodnevnu higijenu te da ne bude samo njemu i ukućanima lijepa i privlačna, nego i svima onima koji navraćaju u naš dom. Stalo nam je kakav će dojam na nas, ali i na druge ostaviti naročito dvije prostorije u domu – pored kuhinje to je svakako kupaonica. Želimo uživati i u samom pogledu na nju. Stoga, ali i zbog činjenice da je riječ o dijelovima doma za čije opremanje trebamo izdvojiti najviše novaca, pomno planiramo svaki detalj uređenja, želeći da sve bude savršeno – od funkcionalnosti, kvalitete, preko dizajna sanitarija, njihovih uzoraka, oblika i boja, rasvjete i detalja pa do atmosfere i cjelokupnog dojma kojim će kupaonica isijavati.

 

Foto: Petrokov/Glass1989

Unatoč hladnim materijalima i uglavnom neutralnim nijansama kupaonice doista mogu postati mjesto topline, opuštenosti, ugode… baš kao da pozivaju na uživanje i odmor. Arhitekti i dizajneri uvijek naglašavaju kako bi hedonizam i dašak luksuza trebali biti dio svake kupaonice. To ćete prije svega postići unošenjem spa elemenata u svoju kupaonicu. I sam pogled na mekane ručnike složene na policu ili još bolje pletenu košaru, četke za masiranje, svijeće, eterična ulja bergamota, citrusa ili lavande u zapaljenoj aroma lampici, zelenilo, vaze s cvijećem, kadu ili pak mini saunu te stolić s časopisima djelovat će opuštajuće. A užitak će biti potpun kada napunite kadu mirisnom kupkom i uronite svoj mali relaksirajući raj, stvoren samo za vas. Pravi mali wellness unutar vaša četiri zida.

 

Foto: Petrokov/Glass1989

Stoga bi idealno bilo da u kupaonicu možete staviti i tuš i kadu ili barem tuš kabinu u koju ćete moći instalirati i klupicu te nabaviti dobar masažni tuš. Postoje i tuš kabine u sklopu kojih se nalazi i mini sauna, predviđena za boravak jedne osobe. Isto tako, ako imate dva kvadrata, možete odvojiti prostor kupaonice na dva dijela te u jednom ugraditi gotovu kupaoničku mini saunu. Na tržištu postoje gotove saune vrlo malih dimenzija – svega 1,2×1,2 metra, idealne se stanove i kuće manjih kvadratura. Takva sauna nije zahtjevna za održavanje, potrebno je posušiti je nakon svakog korištenja te paziti na provjetravanje.

 

Foto: Petrokov/Glass1989

Ako želite uživati u blagodatima masažnih tuševa, kada, mini sauna i tuševa, potražite inspiraciju za savršenu spa oazu u svojoj kupaonici u Petrokovu.

 

Foto: Petrokov/Glass1989

 

 

PROMO

Komentari