POVRATAK U LUDE SEDAMDESETE: vraćaju se žarke boje i upečatljivi motivi na tapetama i drugim detaljima

Sedamdesete su opet in! Nakon nekoliko godina tijekom kojih su interijerima dominirale smirene i neutralne boje, ponovno je došlo vrijeme za šarenilo.

 


Iako su tapete već neko vrijeme u trendu, njima smo povezivali tonove u interijeru ili stvarali akcentne zidove koje bi ublažili odabirom namještaja.  Takve jednostavne i nježne kombinacije sada polako odlaze u povijest, a na velika se vrata vraćaju uzorci i boje koje neodoljivo podsjećaju na sedamdesete godine prošlog stoljeća.

DETALJ KOJI TRANSFORMIRA PROSTOR: tapete domaće dizajnerice koje studio Mirjane Mikulec rado koristi u svojim projektima

sedamdesete
Projekt: Ghislaine Viñas

Komplementarne, žarke boje, koketiraju s psihodelijom i futurizmom, anorganski i geometrijski motivi malo po malo preuzimaju vladavinu pri uređenju interijera. No, treba naglasiti da će ovo, kao i u originalno vrijeme, najčešće biti odabir onih hrabrijih koji se usude koristiti jake boje i uzorke u prostoru.

Ako ste hrabri i volite eksperimentiranje, svakako se odvažite i isprobajte ovaj trend s retro prizvukom koji u novoj varijanti djeluje tako svježe i originalno. Nakon neutralnih boja i “pedeset nijansi sive”, ovi retro motivi i boje pravi su melem za oči.

NOVI ŽIVOT VAŠEG DOMA: odvažite se i unesite jake, intenzivne boje

UMJETNIČKO DJELO NA ZIDOVIMA: tapete s domaćim potpisom od kojih zastaje dah

sedamdesete
Foto: smalldesignideas.com

Donosimo vam nekoliko primjera kako su dizajneri u svoje projekte uvrstili upravo ove upečatljive motive koji asociraju na lude sedamdesete kombinirajući ih pritom s odgovarajućim namještajem.

DIZAJNERSKA RASVJETA: statement komadi koji su obilježili razdoblje i utjecali na nove trendove

IZVAN OKVIRA: tapete su hit, ali ne moraju biti samo na zidovima. Evo što sve možete učiniti s njima

 

Komentari