ZA SIGURNIJI I UGODNIJI DOM: okružite se uređajima s kojima će život biti bezbrižniji i ljepši

Bez obzira u kojem stilu i konceptu bio uređen, svaki dom treba biti ukorak s novim tehnologijama i uređajima jer nam one uvelike olakšavaju život te ga čine bezbrižnijim i sigurnijim. Upoznajte pametne sustave iz Boscha uz koje ćete se osjećati zaštićeno

 

 

 

Moderni način života, ma koliko težili jednostavnosti ili nekom retro ili tradicionalnom načinu uređenja, nezamisliv je bez modernih tehnologija i sustava koji nam olakšavaju život. Tek kada ih ugradimo postanemo svjesni koliko su nam doprinijeli kvaliteti života, iako smo možda mislili da imamo sve i da nam u našem domu ne treba ništa više.

Foto: Saša Lisjak

Želja za očuvanjem doma

Naime, nakon što uredimo svoj dom i uživamo u pogledu na nove komade namještaja, svoj omiljeni kutak ili pak predmete koji za nas imaju značenje jer su obiteljska uspomena ili suvenir s putovanja, poželimo i sve to zaštititi i sačuvati od bilo kakve nepogode. Brojne situacije koje se događaju oko nas pojačavaju tu želju, jer se svi u svome domu želimo osjećati ugodno, ali i sigurno i bezbrižno, otpustiti sav stres i napetost.

Foto: Alvhem

Zaštita od provale i požara

Životno okruženje je sve izazovnije kao i način života općenito pa je potrebno i odgovoriti na njega adekvatnim mjerama poput tehnološki naprednih uređaja.

Stoga vrijedi već danas razmisliti o zaštiti od provale i požara. Jer, lijep dom ide ruku pod ruku sa sigurnošću! Pored toga, nezgode u domu poput poplava, provala ili pak požara ne događaju se drugima.

Foto: Bosch

Napredne nadzorne kamere

Prilikom odabira uvijek razmislite o naprednim tehnološkim sustavima koji nude više. Primjerice, Bosch nadzorne kamere nude i video analitiku koja daje mogućnost za napredno otkrivanje provale u kuću ili stan.

Također, bolje kamere mogu otkriti ostavljeni ili uzeti predmet kao i blokirane izlaze ili alarmirati ako se netko parkirao na vaše mjesto. Tako vlasnik može lakše nadzirati svoj dom kada ne boravi u njemu, što je naročito bitno za vrijeme godišnjih odmora kada su provale u kuće i stanove češće.

Foto: Bosch

Investiranje u vlastiti mir i sigurnost

Video nadzorom ćete investirati u vlastiti mir i sigurnost, baš kao i ugradnjom požarnog alarma. Kada ste na godišnjem, uvijek može doći do kvara na instalacijama koje mogu prouzročiti požar.

No, prije kupovine video nadzora provjerite i zaštitu same kamere i video analitike. Jer, u današnjem tehnološkom okruženju pametno je unaprijed se zaštititi od hakerskih napada.

No, ako živite u zgradi, bilo bi dobro razmisliti o još jačoj zaštiti koja je u interesu svih stanara te u ulazni prostor, lift, garaže i hodnike ugraditi kamere i požarne alarme.

Foto: Bjorn Staps / Bosch

Nove tehnologije ponudile su pametne integrirane sustave, koji uključuju zaštitno i sigurnosno rješenje. Tvrtka Bosch ponudila je Integracijski sustav zgrada (BIS), koji objedinjuje požarni alarm, kontrolu pristupa, razglas i video sigurnost na jednoj platformi.

Foto: Bosch

Pametna sigurnosna tehnologija tako štiti zgradu i stanare cijelo vrijeme, dok integrirani sustavi rade na istoj platformi za upravljanje zgradom. Više o ovom super integriranom BIS sustavu saznajte OVDJE.

Foto: Bosch

PROMO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari