DUET ZA 2021: pogledajte kako funkcioniraju zajedno u interijeru boje koje će vladati ove godine

Pantone je proglasio za 2021. godinu čak dvije boje koje će vladati interijerima. Nijanse žute i sive koje je odabrao – illuminating yellow i ultimate gray inače su mnogima omiljene u uređenju doma pa će vjerujemo naići na opće odobravanje. Evo kako svoja četiri zida možete oplemeniti ovim prekrasnim bojama!

 

 

 

Prvo nas je iznenadio činjenicom da je odabrao čak dvije nijanse umjesto uobičajene jedne. A zatim nas je oduševio izborom jer je riječ o mnogima omiljenim bojama. Pantone, ugledni i utjecajni američki institut za boje krajem svake godine bira boju koja će vladati u idućoj godini te tako najavljuje trendove u unutarnjem uređenju, modi kao i općenito dizajnu.

Tako je u prosincu prošle godine proglasio novu boju. Točnije, boje. Riječ je naime o dvjema nijansama – žutoj (Illuminating Yellow) i sivoj (Ultimate Gray) koje će više nego do sada biti poželjne u uređenju interijera.


Simboli čvrstoće, sigurnosti i optimizma

A ono čime je Pantone pridobio i one koji nisu skloni ovim nijansama je njegovo obrazloženje za odabir baš ove dvije nijanse.  Institut je želio ovim dvjema nijansama prenijeti poruku snage i nade u pomalo otežanim okolnostima i nesigurnim vremena u kojima svi živimo. Ultimativna siva je simbol čvrstoće i pouzdanosti, dok je žuta blistava i optimistična, a ujedinjene su dobitna kombinacija.

Foto: Melanie Jade Design

Savršena kombinacija boja

Žuta i siva, u bilo kojoj nijansi sjajno funkcioniraju u interijerima. Dizajneri preporučuju da siva ipak bude baza, a žuta u akcentima, naročito ako je riječ o nekoj intenzivnijoj nijansi žute. Ova nijansa žute je malo smirenija, no još je uvijek dinamična i lepršava i donosi svjetlo. Stoga je savršena kombinacija s neutralnom i profinjenom sivom.

 

Foto: Varvara Česnokova

Žuta i siva u blagovaonici

Stolice su savršen odabir za žute akcente u interijeru, bez obzira od kojeg su materijala napravljene. U trendu su tapecirani modeli stolica, a ako vam je previše žute u interijeru, možete uvijek odabrati dio stolica u ovoj boji, a ne cijeli komplet.

Foto: Sara Ligorria-Tramp / Design by Emily Henderson

Makeover detaljima

Ako nemate namjeru raditi velike izmjene u svome domu, a sviđa vam se ideja žute i sive, uvijek ih možete uključiti bez velikih izdataka i zahvata. Učinite to detaljima – novim ukrasnim jastucima, dekicom, vazom, tacnom, okvirom za sliku, stolnom lampom…

Foto: Melanie Jade Design

Siva kao dominantna, a žuta kao akcent

Žuta i siva mogu biti nove nijanse na vašim zidovima i unutarnjim i vanjskim otvorima. I jedna i druga boja isticat će se na ovim elementima, no ako je riječ o žutoj, neka to doista budu akcenti. Primjerice, jedan zid u prostoriji ili vrata.

Foto: HGTV

Siva i žuta savršena su kombinacija s drvenim namještajem u bilo kojoj nijansi. Na već postojeći drveni namještaj i podove birajte detalj u sivo žutoj kombinaciji.

Pogledajte u nastavku kako sve možete uključiti ove dvije naj nijanse za 2021. u svoj dom!

Komentari