Zemljani tonovi najpoželjniji su u 2019. Evo kako njima možete oplemeniti dom

Početkom godine obično osjetimo potrebu nešto promijeniti u svome domu, a mnogi planiraju i preuređenje većih razmjera – nove podne i zidne obloge, komade namještaja, detalje… Dizajneri interijera savjetuju da obavezno razmislite od smeđoj i njezinim zemljanim tonovima…

 

Trend povratka prirodnih nijansi u interijere prisutan je već neko vrijeme, a smeđa kao boja zemlje tako još jednom potvrđuje svoj kultni status. Bilo da je riječ o tamnijoj čokoladnoj pa sve do svijetlih bež nijansi, smeđa će kroz svoj bogati spektar tonova svaki interijer učiniti toplim i ugodnim za život te pružiti osjećaj snage i stabilnosti.  Dizajneri interijera i arhitekti diljem svijeta vole je zbog njezine svestranosti, a ljubitelje ove neutralne boje razveselit će činjenica da moćnu smeđu mogu kombinirati s klasičnim ili modernim stilom uređenja.

 

Foto: Vodotehnika

 

‘Upravo implementacijom smeđih tonova u prostore poput kupaonica ili spavaćih soba u životnu svakodnevicu unosimo željeni mir i osjećaj sigurnosti. Odabir keramičkih pločica u imitaciji drveta s onima u boji bijele kave pružit će dojam čistoće i urednosti’, kaže Gordana Braun iz salona Vodotehnika o novoj kolekciji Sant’Agostino keramike.

Prema njezinim riječima, osim kupaonica u kojima je osjećaj relaksacije i udobnosti imperativ, opuštajuće oaze mogu se kreirati i u dnevnom boravku – kombiniranjem neutralne smeđe i hladne zelene koja podiže energetsku kvalitetu.

 

Foto: Vodotehnika

 

‘Uz podne i zidne obloge koje vjerno imitiraju drvo vrlo se dobro kombinira i smirujuća mornarsko plava nijansa namještaja, a taj će spoj prostoru pružiti dodatnu eleganciju. Dobar izbor za kuhinju i blagovaonu svakako će biti spoj zemljanih tonova i boje lavande’, istaknula je Gordana Braun iz Vodotehnike.

 

Foto: Vodotehnika

 

Zahvalna smeđa pruža mogućnost za spajanje modernog i vintage stila, koji se iz godine u godinu pokazuje kao dobitna kombinacija, a najavljen je i kao veliki trend sljedeće sezone.

 

Foto: Vodotehnika

Inspiraciju za uređenje interijera pomoću prirodnih materijala pronađite u zagrebačkom salonu Vodotehnika.

Komentari