Pastelni tonovi nisu samo za zidove: sve više ih volimo i na kuhinjskim ormarićima

Veliki povratak različitih retro stilova u uređenje interijera donio je i dašak veselih vintage 60-ih i s njima pastelne nijanse, samo što su se one u suvremenoj varijanti, ako zanemarimo dječje sobe gdje oduvijek dominiraju, preselile uglavnom na zidove.

 

Veliki iskorak bile su sofe u nježnim plavim i ružičastim tonovima prošle sezone, a sada se ove nijanse uključujući i žutu, zelenu i ljubičastu sele i na ostali namještaj – police, naslonjače, komode, detalje… No, pravi izazov ipak je odjenuti kuhinjske fronte, radnu površinu ili šank u ove nijanse iako se one u ovom prostoru savršeno snalaze. Prisjetimo se samo kuhinja iz 60-ih, zaobljenih hladnjaka i štednjaka…

Foto: Mirjana Mikulec Interijeri

 

Kuhinje su dinamični, topli prostori kojima treba uvijek odabirom boja i materijala dati vedrinu i živost. I malu dozu mekoće i nježnosti, koja je svakome jedna od glavnih asocijacija na dom. A sve to nude upravo pastelne boje, koje će razoružati i najhladniju kuhinju. Ovakva atmosfera može se postići unošenjem žute, ružičaste i ostalih tek u akcentima, kombinirajući ih s bojama koje će unijeti ravnotežu.

 

Foto: Darko Mihalić

Uz pomoć prirodnog drveta bilo koje nijanse, bijele i srebrne ili bilo koje snažnije tamnije varijante ovih pastelnih boja može se postići balans. To će pružiti prostoru, osim ljepote, i dubinu i sofisticiranost koja će djelovati relaksirajuće na vas.

Komentari