INSPIRIRAJTE SE: tri super trenda u kuhinjama viđena u prošloj sezoni InDizajna

Kuhinja je prostorija čijem uređenju volimo posvetiti posebnu pažnju. Za inspiraciju, nudimo vam kuhinje iz prošle sezone InDizajna, dok vas u idućoj, u kojoj nam se pridružuje i Samsung, očekuje nova doza svježih stilskih ideja i noviteta iz svijeta kućanskih uređaja bez kojih je nezamisliv moderni dom.

 

 

 

Uređenje kuhinje jedan je od najsloženijih i najdugotrajnijih zadataka u osmišljavanju novoga doma ili adaptacije postojećega. Riječ je o visoko funkcionalnom, a time i vrlo zahtjevnom prostoru gdje sve mora biti pomno isplanirano i usklađeno – od odabira stila pa sve od uređaja i tehnologija. Kuhinju uređujemo tako da bude atraktivna godinama, ali pritom uvijek treba, kako preporučuju dizajneri, uključiti trendove i novitete iz svijeta kuhinjskih uređaja. Sve to potrebno je za modernu, privlačnu i funkcionalnu kuhinju.

Kako bismo vas inspirirali u kreiranju vaše nove kuhinje, donosimo najnovije trendove viđene u prošloj, 19. sezoni InDizajna!

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 


TAMNE BOJE I CRNI AKCENTI

Bijela i svijetlosiva su postale kuhinjski klasik kada je odabir boja u pitanju. I dok su ove nijanse igra na sigurno, oni odvažniji prihvatili su trend tamnijih boja. Pored tamnoplave i tamnozelene, jedna od nadolazećih nijansi je antracit siva, ali i neutralna crna.

Ako je u prostoru kuhinje rasvjeta dobro pozicionirana te prostor k tome ima velikog saveznika u prirodnom izvoru svjetlosti koji je maksimalno iskorišten, tada crna ili antracit siva mogu biti dominantne. Čine prostor profinjenim i daju mu dubinu i eleganciju te jako dobro funkcioniraju u bilo kojem stilu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Crna je, osim kao dominantna, u trendu i kao akcentna boja na detaljima ili dijelu površina u svim prostorijama doma. U kuhinji crne akcente možete ostvariti na radnoj plohi, rasvjeti, zidnim ili podnim oblogama, ploči za kuhanje, slavini, sudoperu ili uređajima. Također, poželjne su i otvorene zidne police u crnoj. Bit će to efektni naglasci koji će privući pažnju. Pored toga, idealno su rješnje u situaciji kada imate malu kuhinju a jako volite crnu!

Ovako ćete ostvariti svoju želju, a crna neće prevladavati, što se i preporuča kod malih kvadratura gdje bolje funkcioniraju svijetle boje.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

KUHINJSKI OTOCI KAO GLAVNO MJESTO BLAGOVANJA

Iako mnogi ne mogu zamisliti da blaguju za kuhinjskim otokom ili šankom, on je sve prisutniji u modernim interijerima. Suvremeni način života polako istiskuje klasični blagovaonski stol te njegovu ulogu preuzima kuhinjski otok. Ovaj multifunkcionalni kuhinjski element iznimno je praktičan i kada blagujete za njim – sve vam je nadohvat ruke.

Idealan je za male prostore, domove s manje članova ili vlasnike kojima je stil života takav da rijetko kuhaju i druže se za stolom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kuhinjski otok odnosno blagovaonski stol posebnim ćete učiniti ako posvetite malo veću pažnju odabiru materijala. Pločasti materijali s uzorkom betona, mramora ili drveta će istaknuti ovaj dio kuhinje, a stolice i visilica mogu biti akcenti koji će utopliti ovaj kutak ili donijeti dojam koji želite – više prirode, elegancije, raskoši ili vašeg omiljenog stila.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 


VITRINE UNUTAR KUHINJE

Reduciranje kvadrata u kojima se nastoji postići što više sadržaja vjerni je pratitelj modernog stanovanja. Tako današnji stanovi više nemaju smočnice i zasebne blagovaonice jer su uglavnom dio otvorenog prostora s dnevnim boravkom. Cilj je tako ostvariti veću funkcionalnost i praktičnost, ali i dojam veće površine.

Uslijed toga, blagovaonica se smješta između kuhinje i dnevnog boravka ili postaje dio tih prostorija ako su one odvojene, pa komoda ili regal nestaju. Za ove elemente nedostaje kvadrata, ali zato ideja kako to nadoknaditi uvijek ima!

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Trendovi su u kuhinje donijeli velike ugradbene ormare s izvlačnim elementima koji funkcioniraju kao mini smočnice, a dijelove kuhinje, koje gledaju prema mjestu za blagovanje pretvorili u police ili staklene regale.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Ovi trendovi još će se dugo zadržati u kuhinjama te biti obogaćeni novim idejama i načinima izvedbe tima Mirjane Mikulec. Sve to moći ćete vidjeti u novoj, 2o. sezoni InDizajna koja kreće u rujnu. Tako ćete se dodatno inspirirati za svoju modernu kuhinju iz snova, koja će zadržati atraktivnost godinama.

U tome će vam svakako pomoći i uređaji s naprednim tehnologijama bez kojih su suvremene kuhinje nezamislive. Kako nam se u novoj sezoni pridružuje Samsung, moći ćete se upoznati s novitetima i inspirirati se za nabavku uređaja za svoj dom!

 


 

PROMO

 

Komentari