KAMEN, ALI NEKA BUDE TOPAO: travertin je novi hit materijal

Travertin je novi mramor, nema sumnje. Pripremite se na poplavu interijera s ovim predivnim i toplim materijalom u svim ulogama koje možete zamisliti.

U posljednje vrijeme sve su popularniji topli tonovi i materijali s teksturom, za razliku od pretežito bijelih i neutralnih interijera koji su dominirali prijašnjih godina. Zato ne čudi što je obožavani, ali relativno hladni mramor zamijenio jedan povratnik iz nekih minulih vremena. Davno zaboravljen, ovaj se tradicionalni materijal uglavnom koristio kao obloga za podove i zidove, no sada se vraća kao ultimativni materijal za namještaj i dekorativne dodatke.

travertin stol
Projekt: Studio Lifestyle

OD KAMENA DO TERRACOTTE: zemljane boje u interijeru za najudobnija četiri zida

Baš kao i mramor prije njega, travertin krasi gotovo sve, od pločica i radnih ploha, preko stolića u dnevnom boravku pa sve do, primjerice, vaza i ukrasnih posuda.

Svoju novootkrivenu popularnost travertin duguje i trenutno vrlo popularnom minimalizmu u uređenju interijera jer se vrlo jednostavno i lako kombinira. Gotovo da i ne postoji prostor ili stil u kojem ovaj kamen ne bi pasao ili stilsko odgovarao. Osim što je prilagodljiv i jednostavan za kombiniranje, travertin je nevjerojatno chic, a istovremeno vrlo klasičan i jednostavan. Uz to, svojom teksturom bilo kojem prostoru može dati dubinu i učiniti ga tako skladnijim i promišljenijim zahvaljujući interesantnoj igri materijala. Istovremeno, travertin neće zasjeniti druge materijale ili akcente u prostoru, što ga zaista čini idealnim izborom za sve.

travertin pod
Projekt: Studio Lifestyle

Volimo ga vidjeti u kombinaciji s bež, krem i zemljanim tonovima kojima će nesumnjivo dati potrebnu teksturu i toplinu. No, jednako će dobro izgledati i u kontrastu s dubokim, tamnijim tonovima poput bordo ili boje čokolade, zatim sa zlatnim akcentima ili pak materijalima kao što je baršun.

projekt: Dieter Vander Velpen

U kuhinjama i kupaonicama odlično izgleda kada se koristi na keramičkim pločicama ili radnoj površini. Oni hrabriji neće puno razmišljati i odabrat će blagovanski stol s pločom koju krasi ovaj kamen. Kratkih rukava neće ostati ni oni koji žele ovaj materijal unijeti u manjoj dozi. Vaze ili pak velike posude od travertina su pun pogodak.

Neka stilske igre započnu!

Projekt: Studio Lifestyle
Komentari