Dosadile su vam boja i tapete? Pokušajte s efektnim drvenem panelima

Ne tako davno skidali smo drvene obloge, poznatije kao ‘lamperija’ ili smo ih bojali u drugu boju, kako bi sakrili njihovu prirodnu nijansu. Sada se isti materijali opet vratio u interijere, i to baš u sve prostorije u stanu, pa čak i kuhinju i kupaonicu. I izgleda – sjajno!

 

Želite li prikriti nedostatke, istaknuti neki dio prostorije, unijeti više prirodnosti i topline u svoj dom ili jednostavno osvježiti prostor jer su vam dosadile boja ili tapete, drvene obloge su pravi način da to postignete. Današnja ‘lamperija’, koja je bila iznimno popularna u interijerima 70-godina prošlog stoljeća dolazi u svim nijansama, a ne samo bež kao nekoć čime se lakše može zadovoljiti sve ukuse. Isto tako, u trendu je oblaganje samo jednog ili dijela zida, a ne čitave prostorije u drvene panele, a nove tendencije u uređenju interijera koriste drvene ploče umjesto keramike – kako na podu tako i zidu.

Možete birati pravo, prirodno drvo ili pak kompozitni materijal na bazi drveta, koji je svakako bolji izbor od umjetnih materijala te će biti izvrstan zvučni i toplinski izolator (čak pet puta bolji od cigle). Također, možete birati različite oblike, boje, teksture… izbor je doista raznolik, a suvremenim interijerima nudi profinjen izgled. Održavanje je jednostavno, i uključuje povremeno brisanje vlažnom krpom te politurom za drvene površine.

 

Zavirite u našu galeriju i inspirirajte se našim prijedlozima!

 

Komentari