Ono što svi želimo znati: kako smanjiti troškove grijanja već ove zime

Svi se želimo u svome domu prije svega osjećati ugodno i opušteno, čemu uvelike, u zimskim mjesecima, doprinosi i činjenica je li prostor dovoljno ugrijan. Saznajte kako možete postići optimalno – ne uskraćivati sebi grijanje zbog straha od velikih režija i uživati u toplini svoga doma!

 

 

Dolazak zime mnogima nameće dodatnu brigu zbog povećavanja troškova režija – radi postizanja optimalne temperature u domu kako bismo se u njemu osjećali ugodno i mogli funkcionirati od listopada do travnja moramo izdvojiti i više novaca za grijanje. Stoga se svake jeseni nameće pitanje i potreba: kako imati topao dom da se u njemu osjećamo opušteno i bezbrižno a istovremeno ne plaćati astronomski velike račune za grijanje. Suvremena tehnologija, potpomognuta ekološkim trendovima i obnovljivim izvorima energije iznjedrila je rješenje – novi štedljivi sustav grijanja u vidu dizalica topline zrak-voda.

Riječ je o sustavu koji je alternativa bojlerima a koji zapravo obavlja istu zadaću kao i bojler na plin ili lož-ulje, samo na energetski i troškovno učinkovitiji način. Idealan primjer je LG THERMA V R32 Monobloc, dizalica topline koja se može koristiti za različite vrste grijanja – podno ili radijatorsko te za opskrbu toplom sanitarnom vodom.

 

LG Promo

 

Ovaj sustav radi tako da se toplina proizvedena na vanjskoj jedinici preko izmjenjivača topline cijevima prenosi na vodu koja se dalje koristi za grijanje i potrošnu toplu vodu. Kako se vanjska jedinica izravno povezuje s cijevima za vodu, nema potrebe za plinskim priključkom, dimnjakom ili kotlovnicom. Za svoj rad dizalice topline koriste električnu energiju (25 posto) i toplinsku energiju (75 posto) iz vanjskog zraka. Prednosti dizalica topline su brojne, a svakako najznačajnija je ona da se godišnji troškovi grijanja za prosječan stan ili kuću mogu smanjiti za 20 posto u odnosu na klasične plinske te čak 60 posto o odnosu na uljne bojlere.

 

LG Promo

 

Pored toga, dizalica topline LG THERMA V R32 Monobloc radom emitira i do 50 posto manje CO2, a kao radnu tvar koristi učinkovit i ekološki prihvatljiv plin R32 koji ne oštećuje ozon. Zbog svoje energetske učinkovitosti svrstana je u energetski razred A+++. To je nedavno prepoznao i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je pokrenuo javni poziv vrijedan 12 milijuna kuna za sufinanciranje nabave i ugradnje upravo dizalica topline. Moguće je dobiti poticaje od 40 do 80 posto, ovisno o području na kojem se obiteljska kuća nalazi. To je, uz godišnje uštede na grijanju, prilika i da se smanje troškovi kupovine i ugradnje sustava koji je inače namijenjen za nove građevine ali i one koje se renoviraju.

 

LG Promo

 

Budući da je riječ o sustavu nove generacije tehnologije, dizalica topline zahvaljujući scroll kompresoru vrlo brzo postiže željenu temperaturu, bez obzira koliko je vani hladno. Pored brzog zagrijavanja, nova tehnologija omogućila je i podešavanje i praćenje temperature, osim sučeljem koje se postavi na zid poput termostata, i putem aplikacije na mobitelu – LG SmartThinQ. Tako možete vrlo jednostavno, i kada niste kod kuće, kontrolirati sustav grijanja, bez obzira gdje se nalazili.

 

LG Promo

 

PROMO

Komentari