BAŠ TO TREBAMO: mali funkcionalni elementi koji će podići izgled svake kupaonice

Kupaonice postaju stilski sve dotjeranije, pa su i oni manji, ponekad jedva vidljivi, praktični elementi u njoj ljepši nego prije. Dizajneri kupaonskog namještaja veliku pažnju poklanjanju upravo njima, što je izvrsno rješenje za male kupaonice u kojima nema toliko mjesta za detalje, pa se dekorativnost postiže upravo njima!

 

 

 

Uređenje kupaonice veliki je izazov jer je riječ o prostoriji koja ne obiluje kvadratima pa je bitno isplanirati pomno svaki centimetar. Pored toga, ona je i nemali izdatak te spada u skuplje prostorije unutar doma, bilo da je riječ o opremanju ili adaptaciji. Kupaonica je izazov i zbog potrebe da se pored funkcionalnosti zadovolje i estetske potrebe. Želimo uživati u ljepoti dizajna svih njezinih elemenata, kako onih sitnih, gotovo nevidljivih, tako i onih osnovnih – kade, umivaonika, tuša ili keramike.

Iznimno je stoga bitno da i oni manji praktični elementi budu lijepo oblikovani. Tako ćete pojačati estetiku i ublažiti nedostatak dekorativnih detalja, za koje u kupaonici obično nema mjesta.

U suradnji s tvrtkom TECE predstavljamo vam dva takva elementa koji su savršen spoj funkcionalnosti i dizajna. S ovim malim, neizostavnim pomagačima svaka kupaonica i(li) toalet će doista izgledati znatno skladnije i atraktivnije!

Foto: TECE

AKTIVACIJSKA TIPKA

Aktivacijski mehanizmi za ispiranje školjke nikada nisu bili ljepši! Sada, s trendom ugradbenih vodokotlića ručke su otišle u prošlost i zamijenile su ih tipke koje, iako vrlo decentne i nenametljive, osvajaju svojim dizajnom – oblikom, bojom i teksturom. Ovakve tipke nemoguće je ne primijetiti a s njima ćete kao stilskim naglascima podići svaku, a naročito skučenu kupaonicu!

Ne zauzimaju dodatni prostor i nalaze se na površini zida ispod kojeg je skriven vodokotlić, a njihov dizajn, potpomognut keramikom ili nekom drugom oblogom ujedno je i savršena dekoracija te nema potrebe za drugom.

 

Foto: TECE

TRENDI UZORCI BETONA, MRAMORA I HRASTA

Kada su prije 15-ak godina ugradbeni kotlići polako počeli ulaziti u kupaonice, TECE je, pored kotlića, predstavio i tipkalo Loop s inovativnom tehnologijom i prekrasnog dizajna s dvije tipke u obliku dva krug, manjeg i većeg. Minimalistički i jednostavan dizajn te kvalitetna plastika u raznim bojama izazvali su oduševljenje, baš kao i najnoviji modeli.

Naime, nove modele krase novi, zanimljivi materijali odnosno uzorci na pokrovu – beton, hrast, mramor i staklo. Ovi uzorci odgovor su najnovije trendove u interijerima i najpopularnije uzorke.

Njima ćete unijeti svježinu u svoju kupaonicu i toalet te povezati uzorke koji vladaju u ovim prostorijama, kako bi cjelokupni dojam bio skladniji! Unatoč trendi izgledu, ovakav dizajn je ujedno i bezvremenski pa će tipke izgledati privlačno godinama.

 

Foto: TECE Adria

 


KANALICE

Pored ugradbenih vodokotlića, drugi trend koji je polako postaje neprolazni klasik jest tuš u ravnini poda. Takav, walk in tuš iznimno je praktičan i idealan za male kupaonice, iako sjajno funkcionira i u onim velikim. U malima se tako ne stvara prostorna ograničenja tj. pregrade, pa kupaonica izgleda veća i prozračnija.

Pored toga, praktičan je za osobe kojima, uslijed godina te zdravstvenih poteškoća, naročito kod osoba s invaliditetom i onih u invalidskim kolicima klasična kada ili pak tuš kabina s kadom predstavlja poteškoću. Ovako je obavljanje higijene, u tušu bez barijera, znatno olakšano!

 

Foto: TECE Adria

A sastavni dio svih walk in tuševa su kanalice. Ovi sustavi odvodnje ugrađeni u tlo su kao i tipkala – neupadljivi i jedva primjetni, a s druge strane doprinose stilu kupaonice. Ovako jedinstveno oblikovani podovi neće proći nezamijećeno, a pored toga i vrlo su praktični. Lako se održavaju i čiste te su vrlo higijenski.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kako se mislilo ne samo na dizajn nego i trendove, tako kanalice izgledaju vrlo atraktivno. Možete birati između kanalica s pokrovima od nehrđajućeg čelika, stakla, s utorom “plate“ koji se može obložiti pločicama ili i za podove od prirodnog kamena.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


PROMO

Komentari