SUPER OSVJEŽENJE DJEČJE SOBE: predlažemo trendi dekoraciju za akcentni zid

Željeli biste dekorirati zidove uz krevet svoga mališana no nemate ideju što staviti? Predlažemo elegantne, mekane i praktične tapecirane elemente u ulozi uzglavlja ili panela

 

 


U uređenju svake prostorije, pa tako i dječje, naročita pažnja poklanja se akcentnom zidu. Pored toga što ima funkcionalnu ulogu i na njega su naslonjeni osnovni komadi namještaja, ovaj zid više nego bilo koji drugi u prostoriji treba estetiku. U dnevnom boravku je to zid iza sjedeće garniture ili zid na kojem je komoda s tv-om, dok je u spavaćoj sobi to uvijek zid iza kreveta.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

Naime, spavaće sobe, bez obzira na svoju veličinu i raspored su u pravilu tako osmišljene da prilikom ulaska pogled pada na krevet i zid iza njega, tako da njegov izgled prezentira prostoriju i stvara prvi dojam.

Iako su dječje sobe uglavnom manje kvadrature pa se na prvi pogled čini da nema previše mogućnosti u uređenju akcentnog zida, mnogi primjeri pokazuju da se i ovdje može biti kreativan i originalan.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Osim odabira boje drugačije nego na ostalim zidovima ili pak tapeta i postera, zidove oko kreveta možete dekorirati i na vrlo originalan način. Dizajnerica Mirjana Mikulec u svojim projektima, kako bi dječje sobe učinila ugodnijima, praktičnijima, ali i originalnijima, na zidove stavlja tapecirane panele i uzglavlja.

Takve bogate, mekane obloge naglašenog volumena jedan su od trendova općenito u spavaćim sobama, pa tako i dječjima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kombinacija spužve prekrivene baršunom, kožom ili nekim drugim čvrstim materijalom doista je  upečatljiva i teško ju je ne primijetiti, naročito ako zauzima veliku površinu zida ili seže sasvim do stropa. U tom slučaju neke druge dekoracije nisu vam ni potrebne, naročito ako odaberete boju koja se ističe, te ima ulogu jakog stilskog akcenta.

S vremenom su ovakve obloge postale vrlo tražene i u dječjim, a naročito teen sobama jer unose bajkovit dojam kojeg vole i velike i male princeze. Paneli i uzglavlja mogu se stavljati naknadno tako da mogu biti super prijedlog roditeljima za makeover sobe.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Osim što donose dašak elegancije i raskoši te se vrlo dobro snalaze u svim stilovima, ovakve tapecirane obloge su i vrlo funkcionalne jer pretvaraju krevet u svojevrsnu sofu. Poslužit će djeci kao meki naslonjač za čitanje knjige, druženje s prijateljima ili gledanje t-a.

Usto, vrlo ih je lako održavati – dovoljno je samo povremeno ga prebrisati vlažnom krpom ili usisati s nastavkom na kojem je četka.

Komentari