IZBJEGNITE MONOTONIJU I STERILNOST: 7 ideja kako začiniti bijelu kupaonicu

Bijela je gotovo najčešći odabir i mnogima savršena za kupaonicu, ali nakon nekog vremena može postati dosadna. Pomažemo vam što učiniti u ovom slučaju!
1. SLIKE I PLAKATI

Slike i posteri  najlakši su i najbrži način da osvježite i obnovite svoj kupaonski dekor kako bi postao atraktivniji. Danas doista možete pronaći slike za svačiji ukus i budžet, a posteri su daleko najpopularniji i najpristupačniji.

Prilikom odabira, uzmite u obzir ne samo vlastite preferencije, već i stil i shemu boja cijele kuće. I ne zaboravite naručiti zaštitno staklo za njih – papir ne podnosi visoku vlažnost.

Foto: Anastasia Shcherbakova

2. VINTAGE NAMJEŠTAJ

Ako ste od svoje bake naslijedili staru komodu ili stroj za šivanje koji već dugo nije u funkciji, nemojte žuriti da ih bacite. Ovakvi stari primjerci mogu se pokazati kao moderan i udoban ormarić ispod umivaonika. Isto vrijedi i za uske staklene vitrine – izvrsne su za odlaganje ručnika i kozmetike.

Foto: Decoist

3. NOVA BOJA FUGA

Fugirna masa u boji i u kombinaciji s jednostavnom bijelom pločicom izgleda vrlo efektno, a istovremeno ne privlači svu pozornost na sebe, ostavljajući prostor čistim i prozračnim.

Foto: Studio Olga Schukina i Lyubov Borisovskaya

4. DETALJI OD MJEDI

Detalji poput slavina i držača ručnika doista čine veliku razliku, kao i dekorativni detalji poput zdjelica za sapune ili tegle za cvijeće. Pokušajte zamijeniti kromirane dodatke mjedenim opcijama. Iznenadit ćete se kako će se cijela kupaonica transformirati.

Foto: Elle Decoration

5. RASKOŠNA VISILICA

Veliki luster naglašenog volumena može izgledati dobro ne samo u dnevnoj sobi, već i u kupaonici. To će interijeru dati eleganciju i šik, a pored toga, ovakvi lusteri odnosno visilice sada su jako moderni.

Foto: Maxim Dureeva Design

6. PRIRODNE TEKSTURE

Bijela i drvo su kombinacija koja nikada neće izaći iz mode. Kupaonici možete dodati prirodne teksture ne samo uz pomoć namještaja, već i korisnih sitnica poput pletenih košara i zidnih polica.

Foto: Anastazija Struva

7. NEOBIČNO OGLEDALO

Ogledalo neobičnog i nepravilnog oblika pomoći će da bijela kupaonica bude zanimljivija i dinamičnija bez dodavanja drugih boja i nijansi.

Foto: Tamara Meigl
Komentari