KAD U ORMAR VIŠE NE STANE NI IGLA: vrijeme je da isprobate novu ideju za pohranu

Bez obzira živjeli u malo ili puno kvadrata, svi muku mučimo s istom stvari: ormarima koji su već odavno ispunili svoj kapacitet pa u njih ne stane više ništa, a i teško se snalazimo u njima

 

 


Pretrpani ormari i ladice redovita su slika u svim domovima, bilo da je riječ o garsonijeri, više sobnom stanu ili pak kući. Svi imamo sklonost ispuniti sve kapacitete do posljednjeg milimetra. Stoga nam pronalaženje mjesta za nove komade odjeće kao i potraga za određenim odjevnim predmetom predstavlja pravi problem.

Nudimo vam ideju kako možete rasteretiti svoje ormare i lako i jednostavno doći do odjevnih predmeta koje trenutno nosite.

Foto: ALEXANDRA GATER; SHOPIFY AND KIN COMMUNITY

Pored vrlo efektnog i sve češćeg rješenja vješalice na stalku, koju lako možete premještati iz prostorije u prostoriju, pronašli smo vrlo sličan sistem koji zauzima vrlo malo mjesta i kojeg možete napraviti sami.

Stropna vješalica koja se sastoji od šipke i užeta te vijka vrlo se lako može instalirati i to u svakoj prostoriji doma, pa čak i u kupaonici i balkonu – tada na njima možete sušiti odjeću. Obješena na vješalicu i zakačena na stropnu vješalicu, odjeća se tako tijekom sušenja ravna pa ju je kasnije lakše peglati.

 

Foto: LUISA EHLGOETZ

Ovo je i savršen način za provjetravanje odjeće koja je osjetljivija i koju inače nosite na kemijsko čišćenje. Prije povratka u ormar, uvijek ju je dobro provjetriti, i ovisno o tipu odjevnog predmeta kao i materijalu, očetkati.

 

Foto: SFGIRLBYBAY.COM

Na ovakve stropne vješalice, koje instalirane uza zid zauzimaju vrlo malo mjesta, možete u predsoblju vješati jakne, kapute i modne dodatke, a u spavaćoj sobi sezonsku odjeću koju trenutno nosite. Tako ćete lako doći do komada koje trenutno, tih dana ili tjedana nosite.

Foto: Rackbuddy

Prilikom instaliranja bitno je nabaviti dobre i kvalitetne vijke koji se ušarafe u strop, te čvrsto uže i šipku koji mogu držati odjeću. Ako ih stavite iznad komoda i polica dodatno ćete uštedjeti na prostoru.

 

Komentari