TOP 7: ultimativni komadi koji će unijeti toplinu i ugodu u svaki dom

Uredili ste dom u željenom stilu i odabrali boje, teksture i materijale koji vam odgovaraju no ipak ste na kraju shvatili da vam nedostaje topline i ugode? To je doista ono što treba svaki kutak doma, a ne samo dnevni boravak ili kuhinja. Pronašli smo sedam komada koji će svakako unijeti željenu atmosferu topline u vaša četiri zida

 

 


 

Svaki životni prostor, bez obzira na stil uređenja i ukus vlasnika, treba imati toplinu i ugodu. Svi mi, kada se vratimo u svoja četiri zida, želimo osjetiti atmosferu doma, a to se prije svega odnosi baš na toplinu i ugodu. Upravo to želimo i da osjete naši gosti kada ih pozovemo u svoja četiri zida. Stoga je bitno prilikom uređenja misliti i na ovaj segment stvaranja atmosfere.

Toplinu i ugodu se može postići na različite načine, a mi smo, kako bismo vam olakšali potragu, zavirili u asortiman Kare Design Hrvatska i pronašli komade namještaja i detalje koji će biti savršen odgovor na to!

 


 

1. SOFA KOJA NEĆE PROĆI NEZAMIJEĆENO

Bez obzira na dizajn ili materijal, komadi i detalji u zemljanim tonovima sami po sebi unose toplinu u prostor. Tako moderan, minimalistički i elegantan dizajn s pomalo robusnom tkaninom od regenerirane kože kakvu ima sofa Neo Tobacco toplim tonom smeđe oplemenjuje cijeli prostor.

Istovremeno, vidljivi šavovi na rubovima donose dozu originalnosti, a jednostavan i pročišćen dizajn donosi smirenost.

DVOSJED NEO TOBACCO 14.019,00 kn / Foto: Kare Design Hrvatska

 


2. KRZNENA LJEPOTICA

Pored boja, i određene vrste materijala donose toplinu. Odaberete li neki prirodni materijal poput pamuka i vune, on će sam po sebi utopliti prostor. Isto tako djelovat će predmeti od krzna ili oni presvučeni krznom, poput ove chic Perugia fotelje koja osvaja svojom mekoćom i oblikom.

Naslonjači i taburei tapecirani krznom veliki su trend u uređenju interijera, a njihov materijal potpuno do izražaja dolazi u jesenskim i zimskim mjesecima. Perugia naslonjač od prave janjeće kože idealan je za cijelu godinu jer koža regulira temperaturu, a usto i odbija prljavštinu.

KRZNENA FOTELJA PERUGIA 14.959,00 KN / Foto: Kare Design Hrvatska

 


3. TOPLI POZIV NA DRUŽENJE

Za interijere u kojima prevladava minimalizam ili industrijski stil te hladni materijali poput metala, betona ili keramike drvo je izvrstan ‘lijek’ ako želite malo više topline i ugode. Ponekad je dovoljna jedna drvena stolica ili tegla za cvijeće, a mi vam predlažemo drveni stol Paradise.

Kombinacija ploče od drveta i noge od crno pobojanog metala u industrijskom stilu veliki su hit, a naš model upravo to ima.

STOL PARADISE 8.499, 00 KN / Foto: Kare Design Hrvatska

4. ATRAKTIVAN MALI KOMAD

Ako ste već dom opremili osnovnim komadima namještaja i niste spremni za velike izmjene kao ni izdatke, toplinu možete unijeti manjim komadima namještaja. Primjerice, tabureom.

Model Lilly je vrlo atraktivnog dizajna, a usto je kompaktan, praktičan i vrlo udoban. Mesing, baršun i drvo ovdje su dobitna kombinacija za topliji ugođaj, a sjaj metala bit će divan akcent koji će podići cijeli prostor.

 

TABURE LILLY 849,00 KN / Foto: Kare Design Hrvatska

5. KREVET ZA KRALJEVSKI DOJAM

Spavaća soba uvijek treba, pored smirenosti i opuštenosti, atmosferu topline. Vrlo popularni kreveti s tapeciranim uzglavljem pravo su rješenje. Tkanina i meko punjenje pružaju mekoću, udobnost i toplinu.

Ovakvo uzglavlje je praktično jer služi kao naslonjač kada gledate tv ili čitate. Pored toga, prekrasna svijetla i profinjena nijansa zelene kakvu ima model Tivoli donosi željenu smirenost.

KREVET TIVOLI 6539,00 KN / Foto: Kare Design Hrvatska

6. TABURE ZA SVAKU PROSTORIJU DOMA

Taburei su veliki hit posljednjih nekoliko sezona, i to u svim prostorijama doma – od dnevne sobe pa sve do hodnika, spavaonice i garderobe. Stoga smo pored modela Lilly izabrali još jedan jer mu je doista teško odoljeti. Kao što mu i sam naziv na engleskom govori, Suitcase osvaja svojim originalnim izgledom mini kofera koji u svojoj nutrini skriva prostor za odlaganje.

Dok je Lilly u boravku, tabure Suitcase može biti u nekoj drugoj prostoriji – hodniku ili spavaćoj sobi!

TABURE SUITCASE 759,00 KN / Foto: Kare Design Hrvatska

 


7. RUČNO RAĐENI DETALJ

Ogledala su, baš kao taburei, poželjni u svakoj prostoriji doma. Tamo gdje ih obavezno morate imati su hodnici, kupaonice i spavaće sobe.

Ako vam u tim prostorijama nedostaje topline predlažemo model Legno, koji je jedinstvena kombinacija dizajna i prirode. Naime, on svojim izgledom podsjeća na sunce ili vijenac izrađen od drvenih grančica masivnog drva jele. Posebnost ovih ogledala je da su ručno rađeni.

OGLEDALO LEGNO 759,00 KN / Foto: Kare Design Hrvatska

 

PROMO

 

 

 

Komentari