PRIJE I POSLIJE: makeoverom spavaće sobe u potkrovlju sjajno se iskoristio prostor gdje je kosina najveća

Spavaonica mladog para u njihovom domu u Londonu opremljena tek madracem i noćnim ormarićem dugo je čekala svoj red za preuređenje i stvaranje dodatnog prostora za skladištenje

 

 

 

Potkrovlja su uvijek atraktivna, naročito ako kosine nisu pretjerano velike, odnosno postoji dovoljno mjesta za kretanje i sve potrebne sadržaje. Vlasnici stana pod kosim krovom u Londonu prije useljenja preuredili su, osim spavaće sobe, čitav dom. A sada je napokon i spavaonica došla na red. Vapila je za promjenom, osnovnim i dodatnim, manjim komadima namještaja.

Prostor je bio poluprazan te imao samo madrac, noćni ormarić, stalak-vješalicu za garderobu te nekoliko kutija u kojima je bila pohranjena odjeća.

 

Foto: David Giles

Obnova podova i zidova

Makeover je krenuo od obnove podova i zidova, a zatim se krenulo na namještanje. Vlasnici su, kako bi prostor bio svjetliji i prozračniji odlučili obojiti drvene podove u bijelu boju, dok su zidovi kombinacija boja – maslinaste i bijele te tapete, koja je došla na akcentni zid, iza kreveta.

U želji da stvore modernu spavaonicu koja će imati toplinu i starinski šarm, odabrana je modernizirana verzija kreveta s metalnom ogradom, dvije vintage komode te naslonjač. Komode i naslonjač vlasnici su donijeli iz stare kuće, a sada su ih prebojali tako da imaju shabby dojam. Moderni noćni ormarić te garderobni ormar unijeli su suvremeni, moderni štih.

 

Foto: David Giles

Ormar po mjeri

Kako za ormar nije bilo dovoljno mjesta s nijedne strane prozora, vlasnici su odlučili “zatvoriti” kosinu i u njoj napraviti mini ormare po mjeri za vješanu robu te police za ostalu odjeću, rublje i posteljinu. Tako je cijela dužina zida od tri i pol metra iskorištena za ormar.

Odabrane su bijele jednostavne fronte ormara kako ne bi dodatno zagušivale sobu, ovako stvaraju dojam da je riječ o zidu. Za guste zavjese od nepropusne tkanine također je odabrana bijela boja kako bi sto više prirodne svjetlosti, kada se one odmaknu, moglo tijekom dana ući u prostoriju. Zahvaljujući debljini tkanine, kada se navuku, jutarnje sunce ipak neće snažno probijati u sobu i prerano probuditi vlasnike.

Foto: David Giles

Isto tako, bijele zavjese pomažu da se bolje istaknu maslinasti zidovi. Kako bi se soba osvježila jer siva i maslinasta mogu stvarati monotoniju, uneseni su ljubičasti, žuti i ružičasti akcenti na detaljima od tekstila – ukrasnim jastucima i prekrivaču.

Komentari