5 ključnih razloga zašto angažirati dizajnera interijera

Iako na prvi pogleda angažiranje dizajnera mnogima djeluje kao bespotreban trošak, jednom kada se upuste u avanturu uređenja ili adaptacije stana, vrlo brzo im postane jasno zašto je angažiranje stručnjaka najbolja opcija

 


ŠTEDE NOVAC

Bez obzira na to radi li se o uređenju poslovnog ili privatnog prostora, arhitekt i dizajner su tu da vam uštede živce, novac i vrijeme. Prilikom uređenja može se dogoditi niz pogrešaka, propusta i neočekivanih izazova koji usporavaju ili još gore, zaustavljaju radove. Takve situacije najčešće značajno podižu troškove, a stručnjaci će takve situacije predvidjeti i riješit u kraćem roku i s manje glavobolja.

Osim toga, interijer uređen od strane dizajnera podiže vrijednost nekretnine pa će ona, ako se u nekom trenutku odlučite na prodaju, na tržištu postići veću cijenu.

PROJEKT: MIRJANA MIKUEC INTERIJERI / IDEJNO RJEŠENJE

ŠTEDE VRIJEME

Uređenje interijera zahtjeva vrijeme, od izbora podnih i zidnih obloga, biranja većih komada namještaja pa sve do definiranja dekoracija. Budući da dizajner vrlo dobro zna gdje što može pronaći, neće potrošiti tjedne ili čak mjesece hodajući po trgovinama kako bi projekt priveo kraju.

S majstorima koji sudjeluju u preuređenju često dolazi do nesporazuma, naročito kada ne možete ili ne znate vrlo detaljno izraziti svoje želje i očekivanja, a bilo kakvi popravci zahtijevaju dodatno vrijeme, što znači i dodatne troškove. Dizajneri su vrlo dobro s tim upoznati i lakše će kontrolirati takve pogreške.

PROJEKT: MIRJANA MIKUEC INTERIJERI / TLOCRTNO RJEŠENJE

TLOCRT I IDEJNO RJEŠENJE

Izmjera je prvi korak u izradi tlocrtnog rješenja. To je jedini način da se iz prostora izvuče maksimum i stvori ne samo ugodan, već i funkcionalan prostor, dok će idejno rješenje biti najbolji način da budete sigurni da je inicijalna ideja smjer u kojem zaista želite ići.

Dizajneri najčešće ponude tri opcije, a onda je na klijentu da odabere onu koja udovoljava svim njegovim potrebama.

PROJEKT: MIRJANA MIKUEC INTERIJERI / IDEJNO RJEŠENJE

Ideja koja u teoriji ima smisla i zvuči jako logično često u konačnici ne zadovolji očekivanja. Upravo zato je potrebno idejno rješenja pomoću kojeg klijenti mogu vizualizirat i zamisliti se u svom budućem domu. Puno je jednostavnije, brže, lakše i u konačnici jeftinije napraviti promjene u idejnom rješenju, nego u interijeru.

Uz pomoć 3D vizualizacije najjednostavnije je predočiti stil uređenja, paletu boju, teksture, tekstile i cjelokupni dojam interijera.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKUEC INTERIJERI / IDEJNO RJEŠENJE

BALANS IZMEĐU MOGUĆNOSTI I OČEKIVANJA

Jedan od najtežih zadataka je uskladiti mogućnosti i očekivanja. Na uređenje interijera utječe cijeli niz faktora. Potrebno je u obzir uzeti budžet, postojeće stanje nekretnine, mogućnosti rušenja pojedinih zidova, rokove u kojima se svi koraci u projektu trebaju realizirati i slično.

Na prvom razgovoru dizajner će postaviti pitanja koja će mu pomoći da razumije želje i potrebe klijenta i na temelju toga ponuditi najbolja rješenja.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKUEC INTERIJERI / IDEJNO RJEŠENJE

ZNAJU POSTAVITI PRIORITETE

Dizajneri znaju jako dobro postaviti prioritete pa su njihovi savjeti zlata vrijedni. Imaju iskustva s majstorima i materijalima i  savjetovati će vas u koje elemente se zbog dugovječnosti isplati investirati nešto više, a za koje je bespotrebno izdvajati veće svote novca.

Kvalitetni korpusi, parketi, pločice i zidne obloge nije potrebno mijenjati dugi niz godina pa je uvijek preporuka da upravo oni budu prioriteti i da se na njima ne štedi.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKUEC INTERIJERI / IDEJNO RJEŠENJE

S druge strane, tekstil kao što je primjerice tepih, jastučići i ostale dekoracije mogu se češće mijenjati pa u tom slučaju nema potrebe izdvajati veće iznose.

PROJEKT: MIRJANA MIKUEC INTERIJERI / IDEJNO RJEŠENJE

 

Komentari