Makeover Nininog dječjeg carstva: ovo je sve samo ne tipična soba za djevojčice

Desetogodišnja Nina iz Vukovara poželjela je neke izmjene u svojoj sobi, te je pomogla mami Jovani u makeoveru koji je iznosio 1000 kn! Tako je dobila svoje omiljene boje – zelenu i zlatnu te detalje koji je podsjećaju na London – Big Ben sat na fronti ormara

 

 

Nakon što je renovirana i namještena, desetogodišnja Nina je nekoliko godina koristila svoju sobu u kući koju je njezina obitelj kupila u derutnom stanju. Tada je kuća, uključujući i dječju sobu, u potpunosti obnovljena – od novih vanjskih i unutarnjih otvora, brušenja i lakiranja parketa do novih zidova.

Za namještaj su odabrali ljubičastu boju. A onda je Nina, kako kaže mama Jovana, počela da zamišlja sve drugačije i poželjela je neke izmjene u kojima je aktivno sudjelovala s mamom. Pogledajte u nastavku što je sve obuhvaća makeover koji je iznosio oko 1000 kuna i koji je trajao tjedan dana!


PRIJE

Foto: Privatni arhiv

POSLIJE

Foto: Privatni arhiv

Kako Nina nikada nije bila ljubiteljica ružičaste, izrazila je želju za zelenom i zlatnom da budu u detaljima.

“Te boje su nam u dnevnoj, pa pretpostavljam da joj se jako svidjelo. Htjela sam da joj svaki detalj bude po volji”, kaže mama Jovana.

Prvi korak je bio oblaganje namještaja u bež nijansu pomoću samoljepive folije, ručkica u zlatnu te crtanje Big Ben sata na jednoj od fronti ormara i to običnim markerom. Nini se inače jako sviđa London, tako da je ovaj crtež, dok uči ili piše zadaću, podsjeća na njega.

Veliki radni stol su prepolovili, te manji dio s ladicama prenamijenili u noćni ormarić pored kreveta.

Foto: Privatni arhiv

Zlatna je došla u sobu zahvaljujući konfetama u toj nijansi koje je Jovana pronašla u trgovini te ih zalijepila na zid iznad kreveta. Nina je bila zadužena za njihovo lijepljenje kao i bojanje dijela zidova u bijelo. Zlatna se vrlo suptilno ističe na bijeloj podlozi zida, te je dodatno naglašena baldahinom od bijeloga tila te šljokicama na zidu, koje se na fotografijama ne mogu vidjeti.

 

Foto: Privatni arhiv

Odabrana je pastelno zelena koja daje nježnu i profinjenu atmosferu te se nalazi na detaljima – prekrivaču na naslonjaču i krevetu, kombinirana sa zelenim uzorcima na ukrasnim jastucima i zavjesama.

 

Komentari