Razmišljate o klima uređaju? Evo što sve trebate znati prije kupovine

Danas je život bez klima uređaja u bilo kojem zatvorenom prostoru nezamisliv. Bilo da je riječ o uredu, nekoj javnoj ustanovi, dućanu, kafiću, restoranu ili pak našem domu – kada nastupe velike vrućine klima uređaji su jedino rješenje da izdržimo dan

 

Iznimno visoke temperature i ljetni mjeseci natjerali su nas da počnemo razmišljati o nabavci klima uređaja. I to svakako prije nego zavladaju tropske vrućine budući da ćemo u tom slučaju malo pričekati montažu. Majstori za klime u ljetnim mjesecima teško da imaju predaha. Zato krenite u nabavku – već sutra. Ali, dobro pripremljeni. Brzopletost i nedostatak pravih informacija mogao bi rezultirati krivim odabirom. Pored toga, ovi uređaji nisu mala investicija a i došla je generacija novih, pametnijih i savršenijih klima, koje nude puno dobrih stvari. Stoga vam nudimo nekoliko bitnih kriterija kojih biste se trebali držati prilikom kupnje. Birajte uređaje kojima se može praktično upravljati te s kojim ćete biti povezani putem mobilnog uređaja, kako biste sve imali pod kontrolom i kad niste kod kuće.

 

LG Promo

 

UREĐAJ KOJI ODGOVARA VAŠIM POTREBAMA

Klima uređaj, kao i svaki drugi uređaj u domu, treba biti lijep i atraktivan te se uklapati u ostatak uređenja, ali i prilagođen našim potrebama. Moderne klime objedinjuju i jedno i drugo. Ako nam se sviđa uređaj koji smo vidjeli u domu naših prijatelja i oni su zadovoljni s njim, to ne znači da je takav uređaj idealan za vas. Preporuke i iskustva su svakako dobrodošli, ali bitno je trgovcu reći u kakvom prostoru živite, kako bi uređaj bio njemu posve prilagođen. Prostorne specifičnosti ne odnose se samo na kvadraturu, nego i toplinsku izolaciju prostorije kao i koliko osoba obično boravi u njoj.

 

FILTERI ČUVAJU ZDRAVLJE

Filteri su ključni dio svake klime jer pročišćavaju zrak u prostoriji. Stoga treba birati uređaj koji je opremljen dobrim filtarskim sustavom koji će štetne mikroskopske čestice prašine i bakterija koje se nalaze u zraku efikasno zaustavljati i osigurati nam udisanje kvalitetnog zraka. K tome, postoje i uređaji poput LG Artcool modela i drugih LG DUAL Cool modela koji osim što ima filter s dvostrukom zaštitom, koji skuplja čestice prašine veće od 10 mikrometara, smanjuje i neugodne mirise.

Također, vrlo bitna odlika gotovo svih LG-jevih novih modela je da kao rashladno sredstvo koriste učinkovit, a ekološki prihvatljiv plin R32, čime se doprinosi borbi protiv oštećenja ozonskog omotača i globalnog zatopljenja.

Boravak u prostorijama koje imaju ovakve klime daleko je ugodniji i pravo rješenje za obitelji s djecom jer se brine za njihovo zdravlje omogućavajući čist zrak i tako manju mogućnost bolesti, bakterija i zaraza.

 

MANJA POTROŠNJA

Bitno je informirati se i o potrošnji električne energije, a podaci o tome nalaze se uvijek na samom uređaju na energetskoj kartici na kojoj je naveden izračun potrošnje kWh u određenom vremenu. Dobro je razmisliti o modelu koji ima u sebi i inverterski kompresor jer se tako troši manje energije i pored toga omogućava brže hlađenje.  Ukratko, inverteri su ‘must have’ kada odabirete svoju novu klimu. Učinkovitiji su i štedljiviji jer podešavaju maksimalnu frekvenciju motora kompresora i povećavaju uštedu tako što korisnicima nudi odabir odgovarajuće razine potrošnje energije i kapaciteta hlađenja. A neki su usto i tiši. Primjerice, LG-jev Dual Inverter kompresor, uz već navedene vrline te 10-godišnje jamstvo, izbacuje dalje i brže zrak te radi s manje vibracija i gotovo je nečujan.

 

 

PRAKTIČNO KORIŠTENJE

Korištenje klimom treba biti tehnološki napredno, a istovremeno jednostavno i podređeno korisnikovu načinu života. A taj način života je uglavnom – užurban, isplaniran do posljednje minute, ispunjen obavezama. Stoga se zna dogoditi da zaboravimo isključiti klimu kada izlazimo iz kuće. No, suvremene klime, poput LG-jevih Artcool i DUAL COOL modela, zahvaljujući ugrađenom Wi-Fi modulu, nude mogućnost da njima upravljate s bilo koje lokacije. Dakle, i da klimu isključite ili uključite i kada niste kod kuće. Ovaj modul nudi i personalizirane opcije – svaki član obitelji može u njega pohraniti vlastite preferirane temperaturne uvjete. i ako niste ljubitelj tehnologije, način života i trendovi zahtijevaju ovakve dodatke klima uređajima.

Sve o pametnim klima uređajima koji vam olakšavaju život i čine ga ugodnijim, saznajte OVDJE. 

 

LG Promo

 

Promo članak

Komentari