Malo ali neodoljivo: dekoracije i drvca idealna za skučene prostore

Za male, skučene prostore uvijek vrijedi geslo ‘manje je više” – što manje detalja, naglašenih uzoraka i boja – tim bolje. Problem nastane za vrijeme blagdana kada želimo ukrasiti dom dodavajući nove detalje. No, i u takvim situacijama postoje jako dobra rješenja…

U našim malim stanovima i kućama ponavlja se svake godine ista priča u vrijeme Božića. Htjeli bismo dostojno ukrasiti svoj dom prigodnim dekoracijama, no problem nastane zbog nedostatka mjesta. Zbog božićnog drvca često premještamo manje komade namještaja ili ih “izbacujemo” na hodnik, u garažu, na balkon…. No, priča se doista ne mora odvijati na ovaj način, kao što ne trebamo odustajati od nekih dekoracija bojeći se da ne zagušimo prostor. Jer, efektna rješenja, prilikom kojih se nećete odreći stila, uvijek postoje. Mi vam ih nudimo čak 25!

 

Foto: MiCasa

 

BOŽIĆNO DRVCE

Božićnog drvca svakako se ne bi trebali odreći, tim više što je njihova ponuda danas doista velika. U trendu su uski borovi različitih visina, kao i oni moderni koji se mogu staviti na zid. Zidni borovi doista zauzimaju minimalno mjesta i postoji niz sjajnih ideja kako oni mogu izgledati. Dobar dio njih možete sami izraditi. Isto tako, postoji sobno bilje koje bi moglo preuzeti ulogu božićnog drvca.

 

Foto: ElMueble

 

IDEALNA MJESTA

Postojeći komadi namještaja – komode, police i pomoćni stolići su idealna mjesta na koje možemo staviti ne samo božićne dekoracije nego i drvce. Naravno, ono manjih dimenzija. Pazite da njegovo uporište bude dovoljno stabilno kako bi spriječili rušenje. Stavljanje dekoracija i drvca na namješaj ne zauzima dodatni prostor, a sve ono što ste unijeli u njega bit će itekako primijećeno.

 

Foto: Remodelista

 

STROP – SUPER SAVEZNIK

Viseće dekoracije izvrsno su rješenje, naročito ako imate visoki strop. U obzir dolaze ne samo sitni obješeni ukrasi, nego i lampice, vjenčići, grane i pravi aranžmani koje možete osmisliti na već postojećem lusteru. Svoj mali stan ove godine obogatite dodatnom količinom lampica jer ih možete doista aranžirati u sve prostorije, a zauzet će minimalno prostora.

 

 

Foto: Domino

 

ČAROLIJA PROZORA

Pored stropa, komoda i stolića, prozori su idealna pozicija za dekoracije ne samo u malim stanovima. Ukrašavanje ovog dijela prostora stvara posebnu čaroliju koja prekrasno izgleda i izvana. Iskorisite prozorsku dasku za mini borove, figure, grane, lampice i girlande, ali se poigrajte i naljepnicama na staklu, obješenim vijenčićima i opet – lampicama. Naročito su efektne lampice koje ćete objestiti niz zavjese.

 

Komentari