36 Mountains predstavlja mlade umjetnike na InDizajn festivalu

Sljedeći tradiciju prethodna dva, ovogodišnje, treće izdanje InDizajn festivala modernog doma, u organizaciji Mirjana Mikulec interijera i RTL-a ponudit će posjetiteljima i svježu dozu suvremene umjetnosti, ovoga puta iz područja ilustracije

Za vrijeme trajanja festivala od 13. do 16. rujna u Areni Zagreb bit će naime moguće pogledati i atraktivnu prodajnu izložbu pod pokroviteljstvom HEP-a:  ’36 Mountains’ koja predstavlja sitotiske mladih umjetnika iz Hrvatske. Radovi koji će biti izloženi u Areni dio su 36 Mountains projekta autorskih grafika koje se produciraju u tehnici sitotiska s umjetnicima koji su sudjelovali na 36 Mountains festivalu.

 

Približiti ilustraciju i crtež široj javnosti

Festival 36 Mountains će se održati u HDLU-u i Orisu u Zagrebu od 6. do 9. rujna, a na njemu će se moći pored glavne izložbe pogledati i izložba svih autorskih grafika. Dio grafika nakon toga seli na Festival modernog doma. ’36 Mountains je festival posvećen ilustraciji, čiji je cilj približiti ilustraciju i autorski crtež široj javnosti, predstaviti najjača ilustratorska imena s domaće internacionalne scene te afirmirati mlade umjetnike. Forma festivala podrazumijeva odmak od standardnog galerijskog ili muzejskog pristupa i namijenjen je širokoj publici’, ističu organizatori izložbe, dodajući kako će izložba biti prodajnog karaktera. Posjetitelji Festivala modernog doma tako će moći dobiti osim putem izloženog namještaja, opreme za kupaonice, podnih i zidnih obloga, tehnike i dekoracija, sjajnu dozu inspiracije kako ukrasiti svoj dom i umjetničkim ostvarenjima.

 

Umjetnost je neodvojivi dio interijera

Na sajmu InDizajn ćete imati mogućnost postati vlasnicima neke ilustracije ili crteža. ‘Umjetnost je zapravo neodvojivi dio interijera, a na ovaj način, ne samo da jačamo svijet o talentiranim pojedincima, već i stvaramo kreativnu sinergiju između interijera, umjetnosti i kreativnosti’, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec, pozivajući sve da posjete izložbu pod pokroviteljstvom HEP-a te tako i oni daju svoju podršku mladim umjetnicima.

Komentari