Tirkizna i siva u glavnoj ulozi: šarmantno uređen stančić za mladu ženu

Mali stan u glavnom gradu Poljske uređen je u skandinavskom stilu kojem su, radi veće topline i ugodne dodani retro elementi iz 60-ih godina prošlog stoljeća te drvo kao materijal i nježni pastelni tonovi sive, plave, tirkizne i ružičaste

 

Uređenje dvosobnog stana od 50 četvornih metara u Varšavi inspirirano je skandinavskim dizajnom, retro stilom iz 6-ih godina prošlog stoljeća te modernim elementima.  Upravo je to ono što se najviše sviđalo njegovoj mladoj vlasnici, koja je angažirala Shoko studio za osmišljavanje svoga novoga doma koji se sastoji od dnevne zone koju čine kuhinja i dnevna soba te mala spavaonica, hodnik i kupaonica. Kako bi se prostor doimao većim, uređenje je uključivalo rušenje zida koji dijeli hodnik od dnevne zone.

Ideja je bila da se pastelnim tonovima naglasi ženstvenost interijera, a dodatna toplina i ugoda drvetom kao materijalom te retro detaljima poput hladnjaka i drugih uređaja te barskih stolaca s retro nogama u kuhinji. Kako bi se uštedjelo na prostoru, umjesto stola za blagovanje dizajneri su kreirali kuhinjski otok koji služi kao radna ploha, prostor za skladištenje te mjesto za objed i druženje. Neformalan mladenački karakter u dnevnoj zoni je naglašen stavljanjem viseće ljuljačke umjesto fotelje. Ova moderna sjedalica zauzima usto manje mjesta nego fotelja te pruža veću dekorativnu ulogu.

Cijeli prostor povezuju boje – prije svega nijanse sive i tirkizne, koje se provlače kroz sve prostorije. Tirkizna je unijela živost u modernu crno-bijelu kupaonicu, baš kao i u dnevnu zonu, dok su akcenti ružičaste unijeli dozu nježnosti i ženstvenosti u spavaću sobu.