Praktično i sa stilom: evo što će najviše privući goste u vaš apartman

Pored željene destinacije, cijene i dostupnosti potrebnih sadržaja, apartmani trebaju imati još nekoliko jakih aduta kojima će privući goste da dođu, ali i da vam se opet vrate iduće godine. Evo što sve treba imati jedan apartman u koji će se gosti zaljubiti na prvi pogled. Nudimo vam savjete i inspiraciju u suradnji s tvrtkom Meblo Trade

 

 

Praktično i sa stilom – tako bi se ukratko moglo sažeti sve ono što treba imati svaki apartman da bi zadovoljio sve potrebne kriterije. Pored osnovnih komada namještaja i funkcionalnosti, turistima je jednako bitan i izgled apartmana i atmosfera ugode. Stoga je u njegovu osmišljavanju potrebno pomno planiranje ali i informiranje o tome kako urediti prostor koji će funkcionirati na svim razinama i imati “ono nešto”. Uz pomoć tvrtke Meblo Trade nudimo vam nekoliko savjeta koji će vas usmjeriti na što sve trebate paziti ako želite da vaš prostor za iznajmljivanje privuče goste.

No, ovi savjeti također su primjenjivi za apartmane u kojima boravite za vrijeme ljeta – i za njih vrijedi “strategija” – praktično i sa stilom. Tako ćete dobiti prostor u kojem ćete se ugodno i opušteno osjećati te imati sve ono što zadovoljava vaše potrebe.

 

Foto: Garnitura Net, Nardi / Meblo Trade

 

FUNKCIONALNA KUHINJA

Kuhinje nisu mjesto u apartmanu u kojem će gosti provesti puno vremena, ali to svakako nije razlog da njihovu uređenju ne posvetite pažnju. Mnogi smatraju i da nema potrebe u kuhinji ulagati u skupe materijale, ali ako želite dugovječnost i kvalitetu, onda se to doista isplati. Naravno, to ovisi također o budžetu s kojim raspolažete. Vrlo praktično rješenje su blok kuhinje, naročito za male apartmane, kao i šank umjesto stola za blagovanje.  No, sam kuhinjski namještaj nipošto nije dovoljan…

Svaka kuhinja u apartmanu, bez obzira na kvadraturu i činjenicu što ju turisti vjerojatno neće puno koristiti, pored osnovnih elemenata, mora biti savršeno opremljena potrebnim posuđem i uređajima (aparat za kavu, toster, mikrovalna pećnica…), ali dobro bi bilo goste dočekati i s nekoliko namirnica dobrodošlice.

Foto: Blok kuhinja Highline, Fortrade / Meblo Trade
Foto: Blok kuhinja Highline, Fortrade / Meblo Trade

 

VIŠENAMJENSKI NAMJEŠTAJ

Apartmani na moru trebaju biti prozračni i zato vole svijetle nijanse za bazu, posebno ako je prostor skromnije kvadrature. Idealna je kombinacija bijele i neke druge boje (plave, zelene, tirkizne…), a dobro je povezivanje s ambijentom u vidu drvenih površina – od prirodnog drva ili dekora drva. Dizajneri savjetuju da izaberete dvije osnovne boje koje ćete provlačiti kroz cijeli prostor.

Apartmani ne trebaju puno namještaja osim osnovnih komada, a dodaci poput taburea, klupice ili naslonjača mogu biti jaki stilski adut. Preporučuje se da namještaj bude praktičan i višenamjenski. Sofa u boravku trebala bi imati mogućnost razvlačenja u ležaj, kao i fotelja, a tabure, klupa na terasi ili hodniku spremište za deke, jastuke i ostale sitnice. Stolice i stol u blagovanju mogu biti na sklapanje, a izvrsno je rješenje kuhinjski stol na razvlačenje.

 

Foto: Click-clack trosjed Gina, Fortrade / Meblo Trade

 

KVALITETAN LEŽAJ

Spavaća soba treba biti oaza ugode i atmosferom pozivati na opuštanje – odaberite akcentne boje koje opuštaju, poput primjerice plave ili zelene, s tim da baza ipak bude svijetla i neutralna. No, naglasak ipak treba biti na jednostavnosti, bez puno detalja i dekoracija te – kvalitetnom ležaju na kojem će se gosti moći dobro naspavati. Posebnu pažnju posvetite stoga odabiru madraca i podnica ili kreveta koji u sebi već ima ugrađen madrac te jastucima.

I ne zaboravite na dobru posteljinu – u nju se, kao i krevet i sofu u boravku, uvijek isplati investirati. Kako ne bi zagušili ovu prostoriju dodatnim komadima namještaja ili detaljima, dekoracije neka budu funkcionalni elementi koji moraju biti u interijeru poput rasvjete ili noćnih ormarića. Efektna dekoracija su fotografije ili slike na zidu iza kreveta, kao i tapeta.

 

Foto: Krevet Medeja, Alples / Meblo Trade

 

“IT” DETALJI I UZORCI

Zlatno pravilo opremanja apartmana je da detalji i dekoracije budu svedeni na minimum. No, to nipošto ne znači da ih ne treba biti, nego da se trebamo voditi idejom umjerenosti. Pomno birani detalji unijet će pregršt stila, a njihova reduciranost olakšat će čišćenje. Dizajneri preporučuju da detalji imaju autentičnu, morsku priču – crno bijele fotografije mjesta ili prizora iz života mjesta, mediteranski motivi na slikama, školjke, zdjele od maslinova drveta… Ovi detalji bit će još efektniji ako ih stavite na policu. Interijer s podnebljem možete povezati i uzorcima na materijalima – posteljini, ukrasnim jastucima, dekama, zavjesama…

 

Foto: Fotelja Salerno, Miotto / Meblo Trade

 

 

TERASA ZA PAMĆENJE

Čak ako se s njega ne pruža pogled na more, ili je djelomično zaklonjen od okolnih objekata ili pak sakriven zelenilom i cvijećem, balkon je “must have” svakog apartmana. Za mnoge turiste je on glavni adut jer većinu svoga vremena, kada su apartmanu, provode najradije tamo. Zato bi balkon ili terasa, ako joj to kvadrati dopuštaju, trebala funkcionirati kao “kafić” za ispijanje prve jutarnje kavice, blagovaonica i dnevni boravak na otvorenom na kojem će gosti uživati i opuštati se do kasno u noć.

Opremite ga funkcionalno i kvalitetnim namještajem s dodatkom ojastučenih dijelova koji nude udobnost ali svakako vodite računa da stvorite dobru zaštitu od sunca – tendom, zasađenim biljem ili suncobranom.

 

Foto: Garnitura Net, Nardi / Meblo Trade

 

Komentari