NAJLJEPŠE DJEČJE SOBE NA INSTAGRAMU: pronašli smo fenomenalna mala carstva zbog kojih se želimo vratiti u djetinjstvo

Dječja soba kutak je koji djeca obožavaju. U njemu se igraju, odmaraju, uče, smišljaju nepodopštine,  bježe od roditelja kada su ljuti ili se u njima druže s prijateljima. Danas vam donosimo fotografije koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za uređenje dječje sobe

 

 

 

Dok su jako mali, uopće im nije bitno gdje se nalaze, dok god su blizu roditelja. Kada napune nekoliko godina, djeca dobiju želju za svojim prostorom, a uređenje dječje sobe vrlo često se pokaže puno zahtjevnim nego što je inicijalno izgledalo. Prostor u kojem djeca borave prije svega mora biti funkcionalan, primjeren dječjoj dobi, uređen u njihovom stilu i po mogućnosti fleksibilan kako biste ga mogli prilagoditi djetetovom odrastanju.

 

KAKO UREDITI DJEČJU SOBU?

Kako bi maksimalno iskoristili dječju sobu, najčešće se preporučuje podijeliti je na zone. Zone ovise o dobi djeteta, a mogu biti zona za igranje, učenje (ako je školarac) ili vježbanje (ako se bavi sportom koji se može vježbati kod kuće). Ako se uređuje prostor za malenu djecu, tada je sigurnost najvažnija, pa obratite pozornost na zaštitu namještaj ili birajte onaj sa zaobljenim kutovima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Popsidaisickle (@popsidaisickle)

UKLJUČITE DJECU U PROCES UREĐENJA

Dječja soba najčešće podrazumijeva šarenilo i boje. Koje boje će dominirati, dopustite djeci da odluče. To je samo njihov kutak i najbitnije je da se oni ugodno i zaštićeno osjećaju u njemu, stoga je njihovo mišljenje važno. Osim toga, tako pružit ćete im mogućnost da  oslobode kreativnost i izraze svoju osobnost.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli B E C C A (@keeping_up_with_our_sweet_life)

Dječje sobe vrlo brzo postanu kaotične, pa je minimalistički izbor samo s osnovnim komadima namještaja vrlo dobar izbor jer će i djeci i roditeljima uštedjeti vrijeme na čišćenje organiziranje, a uz pomoć zanimljivih košara za igračke doti ćete funkcionalan, ali i estetski vrlo zgodan detalj.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 📷Product Stylist&Photographer📷 (@alwaysandforever_styling)

Ako je soba namijenjena za dvoje ili više djece, ako je izvedivo, nabolje rješenje je da svako od njih ima svoju „stranu sobe“, no zanimljivi kreveti na kat također bi ih mogli razveseliti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dino Raw – Kids Decor (@dinorawkids)

Koje dječje sobe su nas oduševile i inspirirale, saznajte u nastavku.

 

 

Komentari