Trendovi koje donosi 2018. godina

Tradicija nalaže predviđanje trendova koji će obilježiti novu godinu. Nakon što je Pantone Institut informirao javnost o boji godine, vrijeme je i za najavu ostalih elemenata vezanih uz dizajn interijera koji će postati nezaobilazan izbor pri uređenju.

Ako je vjerovati stručnjacima 2018. i ne donosi strahovite promijene. Poznata “milenijski roza” nijansa i dalje će biti tražena,  a svjetloća i jednostavnost koji definiraju skandinavski stil nastavljaju biti interesantnima. No nadolazeća godina poziva na igru s materijalima i njihovim beskonačnim kombinacijama. Prvenstveno se naglašava spoj toplih i hladnih materijala točnije drveta i keramike i/ili metala.

https://www.instagram.com/p/BceWuCkHiW_/?tagged=marbleandwood

https://www.instagram.com/p/BZ8CCtEHBUy/?tagged=marbleandwood

Originalnost i osobnost također su tražena kvaliteta razmišljate li o preuređenju doma. Detalji poput ručkica namještaja i rasvjetnih tijela smatraju se onim segmentima kroz koje možete na jednostavan, a primjetan način izraziti vlastiti ukus ili pak njime “razbiti” sklad prostora. Njihovim odabirom i dizajnom diktirate individualnost doma, stoga razmislite o tome da umjesto masovno proizvedenih artikala pronađete one koji pripadaju malim proizvođačima i dizajnerskim grupama.

https://www.instagram.com/p/BYXkbXtH11E/?taken-by=dizajnholik

Osim što su osnova ovih trendova i dalje jednostavnost, čiste linije i gotovo minimalistički pristup, najvećim trendom 2018. smatra se Wabi Sabi. Premda je već nekoliko godina tema razgovora, ova tradicionalna japanska estetika prihvaćanja nesavršenosti postat će glavnom odrednicom u svijetu interijera. Osnovna nit vodilja je autentičnost, a pristup uređenju prostora mora biti nadasve osoban – prilagođen upravo osobi koja u prostoru živi; njenom stilu i interesima. Praktičnost, nostalgija i ljepota glavne su karakteristike pri izboru predmeta koji potom i definiraju Wabi Sabi prostor.

https://www.instagram.com/p/BcrY1JjBYOW/?tagged=wabisabi

https://www.instagram.com/p/BcmJDE3hgpy/?tagged=wabisabi

Pregledom ovih trendova možemo zaključiti da će 2018. biti godina koja će vas potaknuti da uživate u jednostavnim, malim i sasvim osobnim stvarima, a glavni je trend zapravo posveta onome što sami volite. Individualnost, spajanje naizgled nespojivost i nesavršenost. Zvuči oslobađajuće, zar ne?

 

Naslovna fotografija via Elle France

Komentari