Kako urediti sobu za tinejdžerku?

Za većinu tinejdžerki njihova je soba poput “doma unutar doma”, a to znači da uređenje mora odgovarati njihovim željama i potrebama, kao i biti odraz njihova karaktera.

U razgovorima o preuređenju sobe računajte na njihovu isključivost, što će ostaviti malo prostora za pregovore. Kako je ipak riječ o njihovoj sobi kroz čiji izgled se ponajprije sami izražavaju, predlažemo da kao roditelj intervenirate sami kada je to apsolutno potrebno.

Honey bee interiors
Honey bee interiors

Osnovni elementi

Kao i u sobama za druge uzraste, u ovoj prostoriji moraju se nalaziti krevet, ormar, pisaći stol sa stolicom, a dobro će doći i police, komoda, fotelje na rastezanje za druženje s prijateljima i ogledalo s toaletnim stolićem.

Pisaći stol i stolica ne trebaju se znatno razlikovati od onih kakve nalazimo i u uredima odraslih. Za ovu je dob karakteristično snažno isticanje vlastite osobnosti, a soba odjednom postaje njihovo utočište. Tu će, družeći se, učeći ili spavajući provoditi ionako najviše vremena.

Ideje i stilovi za tinejdžerske sobe

sarah gunn
sarah gunn

Hippy stil

Žarke boje i izražajan cvjetni uzorak, noćne lampe i središnje rasvjetno tijelo s tekstilnim sjenilima i resama, svijetli krevet i ormar, pokrivač koje je sašiven od više različitih tkanina, tzv. patchwork, mnoštvo svijeća i jastučića, ogledala s okvirima od raznobojnih stakalca, školji ili kamenčića

Eco-friendly

Za ekološki osviještene mlade dame predlažemo bijelo-bež-zeleno-smeđe kombinacije boja, koje se mogu naglasiti i fototapetom s motivom drveća ili jezera.

Crno-bijela kombinacija

Monokromatske sobe s dodacima u motivu zebre ili velikog crno-bijeloh postera kraljice stila Audrey Hepburn uvijek se mogu nadopuniti još kojom toplijom bojom poput crvene, narančaste ili žute.

pinterest
pinterest

Savjeti

  • Bijele ili ružičaste lampe s perlicama ili perjem omekšat će izgled svakog djevojačkog kutka
  • crna boja odličan je izbor jer pojačava dojam elegancije – crni zidni stikeri, crni kristalni lusteri i druge dekoracije samo su neki od primjera
  • na prozor možete staviti dekorativne lampice poput onih božićnih za stvaranje atmosfere, a dobro će doći i zastori u obliku resa.
  • za modno osviještene djevojke dobro je u kut sobe postaviti krojačku lutku na kojoj mogu isprobavati različite odjevne kombinacije
  • smjelije mlade dame voljet će i cijeli zid obojan u zlatnu ili srebrnu boju, no pripazite da ostatak prostorije bude decentan
kristin Peake inteirors
kristin Peake inteirors
Komentari