CARSTVO OD 8,5 KVADRATA: mala princeza dobila je sobu iz snova i krevet na vrlo zanimljivom mjestu

Uređenje dječje sobe može biti izazov, osobito želite li napraviti nešto drukčije ili pak u relativno malu prostoriju trebate smjestiti prostor za spavanje, igru, učenje i odlaganje stvari. Pogledajte kako je jednu takvu sobu za djevojčicu školskog uzrasta osmislio studio Mirjane Mikulec!

 

 

Na primjeru sobe koju je uredio studio Mirjana Mikulec interijeri u jednom stanu u novogradnji, pokazat ćemo vam kako dobiti sve tri funkcije (mjesto za igru, učenje i spavanje) u prostoru manjem od 9 kvadrata. Mala kvadratura prostorije zahtijeva nešto drukčije rješenje kako bi se ipak dobilo nešto prostora za igru.

“U slučaju da smo krevet i stol smjestili standardno na pod dobili bismo tek mali prolaz između njih, nedovoljan za igru. Kako bismo to izbjegli krevet smo digli gore, ispod njega smo dobili prostor za igru i druženje, a radna stolica može se nesmetano pomicati”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Budući da  je riječ o sobi za djevojčicu i da je prostor malen, pri odabiru materijala glavni saveznik dizajnerici i njezinu timu bila je bijela boja, koja se utoplila dekorom drva i zanimljivom tapetom.

“Sve elemente u sobi napravili smo po mjeri. Za većinu elemenata odabrala sam medijapan u bijeloj boji dok je radni stol u dekoru drva. Zahvaljujući bijeloj boji osnovnih elemenata, kompletan dizajn prostorije, u potpunosti se može mijenjati detaljima kada za to dođe vrijeme”, otkriva dizajnerica.

Također, bilo je potrebno misliti i na prostor za skladištenje – pored ormara koji je nasuprot ulaznih vrata, stavljene su i zanimljive kubus police koje ostavljaju dovoljno prostora za personalizaciju sobe.

Sve detalje u opremanju sobe saznajte u video prilogu!

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari