Tamni tonovi i metalni sjaj: idealan spoj za dojam luksuza i elegancije u svakoj kupaonici. Pa čak i onoj maloj

Male kupaonice vole svjetlije nijanse, no budući da je riječ o kupaonici koja je u sklopu roditeljske spavaće sobe, tim Mirjane Mikulec odlučio se na malo drugačije rješenje. Tako se ispunila želja vlasnika za tamnim tonovima i elegancijom

 

 

U prostranom obiteljskom stanu, čije uređenje potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri nalazi se i mala kupaonica koja pripada roditeljskoj spavaćoj sobi. Ovo je jedna od dviju kupaonica u stanu i kako nije namijenjena svima na korištenje, dizajnerica se odlučila na mali iskorak te ju opremila u tamnim tonovima koji se obično ne preporučuju u malim prostorijama. Tamne boje i elegancija bile su i želja vlasnika.

“Kod kupaonica koje nisu namijenjene većem broju ljudi, već najčešće za dvoje, uvijek možemo biti malo slobodniji u kreiranju rješenja. Zato sam se u ovom slučaju odlučila za tamnije tonove i bakrene akcente. Tamno sivi tonovi gotovo su uvijek dobro rješenje, a u kombinaciji s metalnim sjajem, ova će kupaonica dobiti luksuznu notu”, objašnjava dizajnerica.

Kako je riječ o novogradnji, idejno rješenje prilagođeno je postojećem planu, tako da se u prostoru predviđenom za roditeljsku kupaonicu nisu mijenjale predviđene pozicije za sanitarije. S desne strane prostorije smještena je tuš kada sa staklenom stijenkom, a nasuprot vrata je WC školjka. S lijeve strane smo pozicionirali dva umivaonika za malo luksuzniji dojam koji podsjeća na hotele.

Ma koliko prostor bio malen, uvijek je poželjno imati dvije ili čak i više vrsta keramičkih obloga koje djeluju skladno. Dizajnerica se odlučila za svijetlo i tamno odnosno antracit sive keramičke pločice velikih dimenzija i u uzorku betona, a sve to podigli su detalji s bakrenim sjajem.

U video prilogu pogledajte uređenje kupaonice korak po korak te saznajte kojim elementima se prostor, unatoč dominaciji tamnih nijansi, ipak nije zagušio nego izgleda prozračno i otvoreno.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari