POMNO OSMIŠLJENIH 12 KVADRATA: moderna teen soba s plavim akcentima

Na primjeru prostorije od 12 kvadrata, za čije je uređenje bio zadužen studio Mirjana Mikulec interijeri pokazat ćemo vam kako možete urediti sobu tinejdžerice

 

 

 

 

Uređenje tinejdžerske sobe uvijek je izazov. Iznimno je važno u dizajn uklopiti interese vlasnika i napraviti prostor koji će biti idealan za odmor, ali i školske obveze. Na primjeru prostorije od 12 kvadrata pokazat ćemo vam kako možete urediti sobu tinejdžerice.

Cilj nam je bio vlasnici osigurati prostor za učenje i, naravno, prostor za spavanje. Što se tiče dizajna, dobili smo otvorene ruke, a jedina želja bila je plava boja”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Upravo je boja ono što nosi izgled prostorije, no pozornost je svakako trebalo posvetiti i namještaju. Kako bi se soba koja nije velika iskoristila u potpunosti, izbor je pao na namještaj po mjeri. Mirjana se odlučila za medijapan u bijeloj i plavoj boji. Jedna strana ormara bit će obučena u ogledalo, dok će uzglavlje kreveta biti u sivoj boji.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Ormar je smješten nasuprot ulaza, a čini malu nišu u kojoj je uzglavlje kreveta. Iznad radnog stola postavljene su zanimljive kubus police koje su podignule prostor. Ovo je bio odličan način da razigramo zidove okvirima od štukatura u koje smo stavili tapete i tako boju zida, koja dominira prostorom, povezali s ostatkom sobe”, opisuje dizajnerica.

 

 

Pogledajte u video prilogu kako je teklo kompletno uređenje sobe!

 

 

Komentari