OVO TREBA SVAKI DOM: uredite jednostavan radni kutak koji će moći koristiti svi ukućani

Čak i ako više ne radite doma sigurno se zna dogoditi da posao tu i tamo donesete kući. Da ne biste stvarali nered pokazat ćemo još jedan način uređenja radnog kutka koji može poslužiti svim ukućanima. Inspiracije su nebrojene, a mi smo se ovaj put vodili idejom da proces izrade bude jednostavan i kreativan.

 


Za početak nabavite boju za zid, dasku i sajle za izradu stola. Kako je ideja bila da se oboji samo dio zida mjere treba uzeti pomoću daske koju ćemo poslužiti kao stol. Naš odabir je bio zelena nijansa, a vi odaberite onu koja će najbolje odgovarati ostatku uređenja.

Budući da boje itekako utječu i na naše raspoloženje i motivaciju za rad pažljivo birajte.  Crvena, žuta i narančasta su dobri motivatori jer naš mozak reagira na te boje većom pažnjom, dolazi do bolje koncentracije i produktivnosti. Svakako bi odabir ovih boja bilo dobro ograničiti na jedan zid. Plava je idealan za prostorije u kojima odmarate, a zelena oduvijek djeluje opuštajuće i stvara ravnotežu.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

RADNI KUTAK NA PROZORSKOJ DASCI: 30 ideja za praktičan element u modernom domu

Dok se boja suši, izradite radni stol. Dasku ne treba kratiti, a za bolje učvršćivanje na zid, uz duži rub trebalo bi pričvrstiti drvenu gredu. Izbušite rupe na gredi, a dasku obojite lazurom boje ebanovine.

Sljedeći korak je postavljanje. Na zid postavite gredu na koju ćete pričvrstiti ploču stola.

Dok ne fiksirate ploču pomozite si stalkom, stolcem ili ljestvama koji trebaju biti u visini postavljene grede. Da stol bude čvršći koristite sajle. Na ploči izbušite dvije male rupe za nosače, a ovisno o poziciji rupa na dasci i duljini sajle, bušite i zid. Duljinu sajle odredite ovisno o željenom finalnom izgledu. Za kukice je pričvrstite kopčama za sajlu.

Na samom kraju postavite dodatne elemente na zid. Neizostavni su ploča za pisanje, zatim košarice za odlaganje i polica.

Cijeli postupak pogledajte u video prilogu!

Komentari