Nije rezervirano samo za klince! I mi želimo trendi i udobnu ljuljačku na terasi

Čim zatopli većina nas seli na balkone i terase i vjerojatno svaki sunčani trenutak iskorištava u našim malim „dnevnim boravcima“ na otvorenom. Osim neizostavnog zelenila veliku ulogu u stvaranju ugode ima i odabir namještaja. Osim standardnih komada nama su za oko zapele ljuljačke

 


Udobna vrtna ljuljačka idealna je za odmaranje ili čitanje knjiga. Također, zanimljiv su detalj koji bi se mogao svidjeti i vašim gostima.  Riječ je o vrlo specifičnom i efektnom komadu pa čak ne morate razmišljati hoće li se uklopiti s ostatkom namještaja.

FOTO: ELLE DECORATION RUSSIA

Važnije je da izaberete onu koja će baš vama odgovarati. U nastavku vam donosimo inspiraciju kakve sve možete odabrati da bi užitak bio potpun.

FOTO: MRSIRAPHOL

FOTO: PEXELS/Natalija Markina

Svakako obratite pozornost na njenu veličinu pa prije kupovine izmjerite balkon ili terasu. Sljedeći korak je obratiti pozornost na materijal od kojeg je napravljena, pogotovo ako je jedan dio terase nenatkriven. One mogu biti metalne, drvene ili napravljene od ratana, no neki modeli mogu biti kombinacija više materijala.

FOTO: PEXELS/ LINA KIVAKA

Metalne su popularne zbog pristupačne cijene, čvrste konstrukcije, jednostavnog održavanja i različitih mogućnosti dizajna. One napravljene od ratana jednostavne su za održavanje, a ne morate ih skrivati tijekom kiše. Ljubitelji prirodnih materijala uvijek će najradije odabrati drvo. Ipak o njima morate voditi malo više računa.

FOTO: PEXELS/ SVETA K

Da bi izdržale više godina obavezno ih morate tretirati zaštitnim premazom kako bi bile otpornije na vremenske promjene. Crnogorica, jasen, tikovina ili cedar dobar su izbor jer podnose loše vrijeme. Ljuljačke za ležanje od tekstila, popularni hammock biraju zaljubljenici u prirodu pa ih često koriste na izletima, a ne samo balkonima. Cjenovno su vrlo pristupačne.

Foto: Elmueble.com

 Sve češće ih možemo vidjeti čak i u interijerima pa ako imate dovoljno prostora kada zahladi samo ju preselite na omiljenu poziciju.

FOTO: DARKO MIHALIĆ

Foto: Elmueble.com
Komentari