NEKA BUDE SVJETLO: nijanse žute u hodniku čine prostor vedrim i originalnim

Vrijeme je da se, ako već niste, počnete igrati bojama u svome domu. Predlažemo da krenete od hodnika i ubacite žutu. Veseli žuti akcenti bit će super dobrodošlica koja će donijeti sunce u vaš dom.

 


Hodnik je prva prostorija koju vaši gosti vide kada uđu u vaš dom. Ovdje se stvaraju prvi dojmovi o interijeru. Stoga je bitno urediti ga s puno pažnje, no problem nam stvara njegova mala kvadratura, kao i nedostatak svjetla, naročito ako nema prozor.

Foto: Natalia Gorbunova

Kako da vaš ulazni prostor izgleda ugodno i veselo čak i u najtmurnijim danima? Predlažemo da dodate jarko žute akcente!

Foto: Aleksandar Volodin

Žuta je jedna od najvedrijih i najpozitivnijih boja povezana sa sunčevom energijom, svjetlošću i samim životom. Unosi optimizam, vedrinu i dinamiku u svaki prostor.

Foto: Mihail Chekalov

Žuta boja može se nalaziti na većim površinama i komadima namještaja – podovima, zidovima, komodama, ormarima, ali i na detaljima – vješalicama, modnim dodacima, ukrasnim jastucima, slikama na zidu.

Foto: Vitalij Ivanov

Boju također birate sami – ako niste ljubitelj jarko žute, postoji bezbroj manje upadljivih i intenzivnih nijansi kojima ćete postići željenu atmosferu. Sve ovisi o vašem ukusu i odnosu prema žutoj.

Foto: Sergej Vjazmikin

Žuta se dobro slaže s drugim bojama – plavom, crnom, sivom, bijelom, zelenom. No, kao i sa svim drugim aktivnim bojama, treba je koristiti dozirano i oprezno.

Foto: 2to5 Design studio

Foto: BFDO Architects

Prikupili smo za vas nekoliko zanimljivih i raznolikih primjera na kojima je žuta uključena u uređenje hodnika. Neka bude boja!

Foto: Svetalna Svitlickaja
Komentari