KAKO USPJEŠNO UZGOJITI SUKULENTE: iako ne zahtijevaju puno pažnje i o njima se treba brinuti

Iako slove za biljke koje je nemoguće ubiti, to često i nije baš tako. Jednostavne za održavanje jesu, ali pak postoje osnovne smjernice kojih bi se trebali držati

 

 

Zbog svoje sposobnosti zadržavanjae vode u listovima, stabljici i korijenu, sukulenti su odličan izbor za one koji nemaju vremena brinuti se o cvijeću i održavati ga na životu. Mogu preživjeti i zatvorene i otvorene prostore, a danas donosimo neke smjernice kako da što duže prežive.


1. SVJETLOST

Sukulenti vole svjetlost i treba im oko šest sati sunca dnevno, ovisno o vrsti sukulenta. Novozasađeni sukulenti ne smiju biti na direktnoj i jakoj svjetlosti, pa ih dok su mladi postupno navikavajte na svjetlost.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Real Cactos e Suculentas (@realcactosesuculentas)


2. ROTIRANJE

Kao što smo već kazali, sukulenti vole svjetlost, ali ako je samo jedna njihova strana izložena, moguće je da se s vremenom „iskrive“. Rotacija će im pomoći da rastu uspravno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ian (@ihugplants)


3. ZALIJEVANJE

Sukulenti najviše vode trebaju kada su u fazi rasta. Također, u proljeće i ljeto im je potrebno više vode nego u zimu i jesen. Prekomjerno zalijevanje može ubiti sukulente baš kao i nedostatak vode, pa zemlju redovito provjeravajte.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli James 🦄🧜‍♂️ (@gaymessucculents)


4. ODRŽAVAJTE SUKULENTE ČISTIMA

Kao i na ostatak namještaja i dekoracija u stanu i na biljke pada prašina, a ona može spriječiti njihov rast. Pažljivo ih brišite vlažnom krpom, a za teško dostupna mjesta možete koristiti mekanu četkicu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli James 🦄🧜‍♂️ (@gaymessucculents)


5. PRIHRANA

Iako sukulenti ne trebaju prihranu, možete ih lagano hraniti tijekom proljetne i ljetne sezone rasta, samo pripazite da ne pretjerate.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Saudação Amante de C/S 🌱🌵♥️ (@prof.cactos.e.suculentas)

 

 

 

Komentari