BLAGOVAONICA NA OTVORENOM: uređenje lođe u trendi tamnim tonovima u zagrebačkom stanu

Ako je riječ o lođi koja je uvučena i time zaštićenija od vjetra i hladnoće tada na njoj možemo provesti gotovo cijelu godinu, s iznimkom zime. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec uredio jedan takav vanjski prostor i nadahnite se!

 


Vanjski prostor dobrodošao je produžetak stana, bilo da se radi o prostoru za blagovanje, mjestu za odmor ili kutku za čitanje. Terase, balkoni i lođe, i to ne samo u ljetnim mjesecima, mjesto su za punjenje baterija i boravak na zraku bez napuštanja doma.

Upravo zato, poželjno ih je urediti u skladu sa željenim efektom. U lođi u jednom zagrebačkom stanu cilj je bio dobiti blagovaonicu na otvorenom, odnosno mjesto na kojem se mogu okupiti prijatelji i uživati u dobrom zalogaju.

Budući da je boja baze lođe zadana, točnije riječ je o boji koju je diktirao investitor zgrade, njome se tim Mirjane Mikulec vodio i pri samom uređenju.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: MARKO CINDRIĆ

Upravo zato sav namještaj biran je u tamnim tonovima. Kombinacijom crne i antracit sive razbijena je plošnost, a postignut je željeni monokromatski izgled.

“Ukoliko ste ljubitelj svjetlijih tonova, na lođama poput ove možete uklopiti i svijetle komade namještaja. Kontrast će također dati suvremen izgled, a otvorit ćete prostor. Mi smo se ipak odlučili za tamnu eleganciju”, savjetuje Mirjana Mikulec te dodaje:

“Meni najdraži dio ove lođe je ljuljačka. Zbog svog oblika omekšala je hladni izgled koji imamo zbog boje zidova. Zapravo, iz istog razloga sav namještaj birali smo u zakrivljenim linijama”.

Tepih je poželjan u gotovo svim prostorijama doma pa tako i u ovom. Odabran je tepih za vanjsku upotrebu pa samim time dobro podnosi vremenske utjecaje. Svi elementi uklopljeni u ovaj prostor odabrani su u Triki koja zastupa dizajnerske proizvođače namještaja. Tamo je Mirjana Mikulec odabrala i dekoracije kojima se upotpunio izgled.

 

Komentari