Istarska vila u kojoj bismo rado odsjeli: pogledajte kako je vlasnica osmislila prostor kuće za odmor

Uvijek vam rado otkrivamo zanimljive lokacije koje biste mogli posjetiti kada se odlučite na godišnji odmor. Vjerujte nam, već je vrijeme da krenete s planiranjem. Vodimo vas u Villu Libreto koju ćete pronaći u mjestu Sveti Lovreč, nedaleko Poreča u kojoj nas je ugostila vlasnica Aida Librenjak.

 


Vila, čija je izgradnja trajala 14 mjeseci, prostire se na dva kata i ima 130 kvadrata. U prizemlju se nalaze dnevni prostor s kuhinjom i blagovaonicom, igraonicom te jednom spavaćom sobom i kupaonicom.

Igraonica će razveseliti najmlađe goste jer se tu kriju stolni nogomet, pikado i igraća konzola. U toj je sobi čak i trosjed na razvlačenje, tako da vila može primiti osam osoba.

VILLA LIBRETO/FOTO: KLIKER

Iz dnevnog boravka izlazi se na veliku terasu na kojoj se nalazi vanjska blagovaonica s natkrivenim roštiljem, mjesto za odmor i druženje kao i bazen i dječje igralište.

Ljubitelji stolnog tenisa također će doći na svoje budući da se na terasi nalazi stol za igranje. Cijelo imanje prostire se na 990 kvadratnih metara.

VILLA LIBRETO/FOTO: KLIKER

Interijer je vlasnica sama osmislila, a za inspiraciju kaže da ju je pronašla prateći InDizajn. Sve je počelo od dizajnerske tapete masline koju je zapazila u jednoj od emisija. Pozicija za njeno postavljanje bila je idealna. Mjesto je dobila na centralnom zidu u blagovaonici prema kojoj je onda definiran ostatak uređenja.

Poveznica s Istrom je i više nego jasna u odabiru boja, materijala i uzoraka. Ovdje se kriju dobri domaćini i fantastična hrana te naravno, pogled na stoljetne masline. Posebnu pozornost zaokuplja blagovaonski stol koji je posebno za ovu vilu izrađen u Slavoniji. Ista kombinacija boja vidljiva je u ostatku open spacea te u kuhinji u kojoj prevladava iveral u dekoru žučkastog drva te compact radna plača u crnoj kao njezin kontrast.

VILLA LIBRETO/FOTO: KLIKER

U dnevnom prostoru i dalje prevladava industrijski stil, ali ga je kako i sama vlasnica kaže, malo raznježila s nekim detaljima u toplim, zemljanim tonovima, što je vidljivo na kutnoj garnituri i komodi za TV. Izuzetno je bilo važno svemu dati dodatnu toplinu kroz rasvjetu, pa su u dnevnom dijelu sva rasvjetna tijela također u crno-zlatnoj kombinaciji.

VILLA LIBRETO/FOTO: KLIKER

Na katu su dvije spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama koje imaju svoje terase, a do kojih vodi otvoreno stubište s crnom metalnom ogradom. U uređenju spavaćih soba opet se krenulo od tapeta kojima su prilagođene sve druge boje u prostoru. One su dodatno naglašene LED rasvjetom te usklađene s bojom kreveta.


Komentari