Vlasnici su željeli moderan i svijetao prostor. Pogledajte prijedlog uređenja by Mirjana Mikulec interijeri

Zavirite u prijedlog uređenja četverosobnog stana za četveročlanu obitelj. Riječ je o prostoru od 120 četvornih metara, koji je, prema želji vlasnika, zamišljen kao moderan prostor svijetlih boja

 

 


Stanovi u novogradnji uglavnom trebaju manje prostornih izmjena i intervencija u tlocrt prilikom projektiranja. Razlozi se kriju i u tome što novija gradnja donosi raspored koji odgovara suvremenom načinu života i potrebama čovjeka, a usto mnogi investitori dopuštaju da vlasnici sami odaberu neke elemente poput podnih i zidnih obloga.

Ako i nisu imali tu priliku, uglavnom ne žele mijenjati ništa u prostoru, budući da je on nov. Uvijek je teže odlučiti se na promjene kada je prostor nov, zar ne?

 

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

To povrđuje i ovaj slučaj četverosobnog stana u zagrebačkoj novogradnji za četveročlanu obitelj. Vlasnici, bračni par s dvoje djece, su već tijekom gradnje zgrade angažirali studio Mirjana Mikulec interijeri za prijedlog uređenja, pa su arhitekti donijeli i rješenje za izgled kupaonice – keramike i podnih obloga, kao i sanitarija te za kermiku u kuhinji te podnih obloga u ostalim prostorijama. Sam raspored, budući da su bili zadovoljni njime, nije mijenjan.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Ove prijedloge investitor je usvojio tijekom gradnje zgrade tako da vlasnici sada imaju dom u potpunost usklađen s njihovim željama. Donosimo vam prijedlog uređenja kako ga je zamislio tim Mirjane Mikulec.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Interijer površine 120 četvornih metara sastoji se od velike dnevne zone koja objedinjuje kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak, zatim triju spavaćih soba – glavne roditeljske i dviju dječjih te dviju kupaonica i gospodarskog prostora odnosno vešeraja.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

U jednoj od kupaonica nalazi se samostojeća kada dok je u drugoj tuš kabina. Stan ima izduženi tlocrt te se  na jednoj strani od ulaznog prostora nalaze dnevna zona, a na drugoj spavaonice do kojih vodi dugački uski hodnik.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Zanimljivost dnevne zone su dvostruki veliki prozori koji s jedne strane gledaju vani, a s druge strane na hodnik. Tako se uspostavila komunikacija s hodnikom, a u njega je došla i prirodna svjetlost, čime se riješio problem nepostojanja vanjskih otvora u ovom prostoru.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Kada je uređenje u pitanju, vlasnici nisu imali previše zahtjeva – oni su se uglavnom odnosili na moderan i jednostavan prostor u kojem dominiraju svijetle boje s vrlo malo uzoraka i detalja.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Također, želja im je bila veća kuhinja koja ima kuhinjski otok. Idejnim rješenjem je predložena kuhinja u kombinaciji bijele i svjetlog dekora drveta na čiji se kuhinjski otok nastavlja veliki blagovaonski stol.

 

 

Komentari