Dvosobni stan je nedostatak balkona zamijenio obiljem zelenila

Ovaj stan koji su dizajnirali arhitektonski studiji M1 arhitekta Martina Drlje Kordicha i SP arhitektice Sare Plazibat u Argentini, predstavljen je javnosti tijekom sajma Experiencia Living 2023 .

 


Dvosobni stan na posljednjem katu zgrade novi je dom za mladi par. Moderan i funkcionalan, nudi im upravo ono što su tražili: uživanje u aktivnom društvenom životu i udoban rad na daljinu.

Za njegov izgled zaslužni su arhitekt Martín Drlje Kordich, voditelj studija M1, i njegov partnerica u ovom projektu predstavljenom za Experience Living 2023, arhitektica Sara Plazibat, osnivačica studija SP.

Foto: Javier Picerno

Za uređenje ovog stana odabrane su jake, ali i smirene boje, koje se uspješno kombiniraju s obilnim biljkama koje na neki način nadoknađuju nedostatak vanjskog prostora.

Foto: Javier Picerno

S obzirom na prijedlog poluotvorenog potkrovlja, arhitekti su uz ulaz odlučili postaviti dugačku podstavljenu klupu, kako bi vlasnici imali gdje skinuti jakne i kapute te obuću kad uđu u dom. Ovaj ulazni prostor ponavlja materijale kuhinje u koju se ulazi nakon toga.

Foto: Javier Picerno

U uređenje je uključen i kućni ured, kao i obilje zelenila. Kako naime stan nije imao balkon, arhitekti su  napravili unutarnji vrt omeđen s tri zakretna paravana. Kada su otvoreni, proširuju dnevni boravak koje onda s vrtom dijeli svoje zelenilo. Zatvoreni, paravani stvaraju ugodno radno okruženje, s pogledom na okoliš i puno biljaka.

Foto: Javier Picerno

Lijepa linearna kuhinja u zeleno crnim tonovima je ujedno u svome produžetku postala i vešeraj, skriven iza fronti ormara bez ručki. Unutar toga ormara nalazi se i hladnjak.

Foto: Javier Picerno

U otvorenom, izduženom dnevnom prostoru nalazi se i okrugli blagovaonski stol te sofa s policama za tv i knjige. Ovaj dio stana ugodan i osvježavajući prostor u kojem je lijepo boraviti, kuhati i družiti se.

Foto: Javier Picerno

Ostatak stana čine kupaonica i spavaća soba koje dijeli samo jedan poluzid. Budući da se stan nalazi na devetom katu i bez ijednog drugog susjeda ispred osim rijeke, kupaonica ima izravan odnos s vanjskim prostorom.

Foto: Javier Picerno

 

Komentari