DIVAN ŽIVOT POD KOSINAMA: šarmantno potkrovlje od 41 kvadrat za samca

Kosi krov stvara ograničenja u prostoru i zahtjeva pomnije uređenje. Kako je to riješeno u jednosobnom stanu od 41 kvadrat pogledajte u nastavku!

 


Razgledavanja potkrovlja nikad dosta? Čak i kada nismo ljubitelji interijera pod kosinama i ne tražimo inspiraciju za uređenje svoga doma, ipak rado volimo zaviriti u stanove u potkrovlju i vidjeti kako su uređeni. Pored toga, unatoč svim ograničenjima, a to su prije svega kosine koje oduzimaju dragocjeni prostor, potkrovlja imaju neporecivi šarm.

Foto: Hemnet

Ovaj jednosobni stan od 41 m2, koncipiran kao otvoreni prostor koji se sastoji od samo jedne prostorije, potvrđuje upravo to. Smješten u Göteborgu na jugu Švedske, u zgradi izgrađenoj 1944. godine, nedavno je podvrgnut temeljitoj renovaciji.

Foto: Hemnet

Originalne grede su obojane u bijelo za veću diskreciju i kako se prostor ne bi zagušio. Izvorni tlocrt je ostavljen te se unutar otvorenog prostora nalaze svi potrebni sadržaji za život vlasnika.

Foto: Hemnet

S jedne strane ulaznog stubišta nalazi se dnevni boravak, u kojem je i spavaća soba te radni kutak, a s druge strane su kuhinja i blagovaonica. Iako je postojala mogućnost pregradnje odnosno odvajanja kuhinje od ostatka prostora, vlasnik je želio da sve bude otvoreni prostor, koji će asocirati pomalo na loft.

Foto: Hemnet

Pored toga, pregrađivanjem bi se zamračio prostor i prostorije bi izgledale još manje. Ovako open space nudi prozračnost, više svjetla koje cirkulira prostorom te ga vizualno povećava.

Foto: Hemnet

Zelena (mahom svjetlije, blage nijanse) je odabrana kao dominantna boja na svijetloj podlozi kako bi se dekor malo udaljio od banalne izmjene između drva i bijele koja je uobičajena u skandinavskim interijerima.

Kako je stan vrlo svijetao, korištenje ove boje ne zamračuje prostorije, naprotiv, te dodaje notu svježine dočaravajući prirodu.

Foto: Hemnet
Komentari