SMIRUJUĆA ELEGANCIJA: divan stan u super kombinaciji bijele, plave i terakote

Vlasnici stana od 72 m², obitelj s tinejdžericom, htjeli su imati moderan i funkcionalan, vizualno čist i ujednačen interijer bez previše akcenta, otvoren dnevnom svjetlu. Pogledajte rezultat!

 


Nadya Karmin i Anna Dvurechenskaya iz dizajnerskog studija Carmine Home stoje iza uređenja trosobnog stana od 72 četvorna metra. Ovaj interijer je novi dom za tročlanu obitelj, bračni par i njihovu kćer tinejdžericu.

Njihova želja bila imati suvremen i funkcionalan, vizualno pročišćen, ujednačen interijer bez previše naglih akcenta, otvoren dnevnom svjetlu. Odnosno, bez zastora, kako bi što više prirodnog svjetla ušlo u interijer i kako se ne bi zaklonio predivan pogled na rijeku.

Stan je trebao imati i modernu tehničku opremu: sustav “pametne kuće”, modernu ventilaciju i automatsko gašenje požara u dječjoj sobi.

Foto: Natalija Khairulina

Želja im je bila da se umjetnička slika koju su donijeli sa sobom, a koja na moderan način interpretira tradiciju. uklopi u stan i da bude na istaknutom mjestu. Slika je tako ostala najupečatljiviji i najvažniji element interijera. Ova tema – kombinacija nacionalnih motiva i modernih tehnologija – odredila je stil interijera.

Foto: Natalija Khairulina

Stan se sastoji od velike dnevne sobe u kojoj je, pored sofe, stolića i police i kuhinja te stol za blagovanje, zatim hodnika te dvije spavaće sobe, mini garderobe i kupaonice te gostinjske kupaonice.

Foto: Natalija Khairulina

U dnevnoj zoni otvorenog koncepta dizajneri su uz prozor postavili bijele 3D panele u obliku vala koji podsjeća na rijeku. Prekrasan kamen na podlozi između gornjih i donjih elemenata i kuhinjskoj ploči, njegove nijanse i linije također asociraju na vodu odnosno rijeku.

Foto: Natalija Khairulina

Mnogima će privući pažnju ploča iza TV ormarića, sastavljena od različitih materijala. Ogledalo osvjetljava, razbija prostor i čini ga dubljim; tekstura kamena dodaje brutalnost i eleganciju a trodimenzionalne ploče stvaraju teksturu i čine cijelu kompoziciju živom.

Foto: Natalija Khairulina

U svijetloj i prozračnoj spavaćoj sobi glavni akcent je na tapeta od tkanine iza uzglavlja kreveta. Tkanina svjetluca kada je izložena sunčevoj svjetlosti, ali je izrađena od prirodnih materijala ugodnih na dodir. Roditeljska spavaća soba ima i radni kutak uz prozor.

Foto: Natalija Khairulina

Dječja soba karakterom se razlikuje od ostatka stana, mlada vlasnica ju je još tijekom projekta nazvala “cookie room” jer svojim bojama podsjeća na ukusna, svježa, mirisna peciva i kekse. Ova soba ima i malu galeriju s mjestom za spavanje.

Foto: Natalija Khairulina
Komentari