Adaptacija dvosobnog stančića za mladi par koji voli kuhati i primati društvo

Mali dvosobni stan od 49 četvornih metara u Taipeiju, glavnom gradu Tajvana, doživio je temeljitu adaptaciju. Projekt uređenja koncipiran je tako da uključuje puno boja i detalja koje su dale atmosferu energičnosti i vedrine

 

 

Dvosobni stan u Taipeiju prošao je prije useljenja adaptaciju koja je uključivala nove podne i zidne obloge, sitne izmjene u tlocrtu te novi namještaj. Novi vlasnici, mladi par, poželjeli su vedar i nepretenciozan prostor koji odiše optimizmom te se svi koji dođu u njega vrlo brzo mogu opustiti i osjećati ugodno. Upravo to su i dobili – stančić prepun veselih i vedrih akcenata u crvenoj, tirkiznoj i žutoj boji. Dodatni zahtjev je bio velika kuhinja i prostor za ugošćavanje prijatelja koje vlasnici vole okupljati oko trpeze.

Tlocrtnim izmjenama srušen je dio zida koji je dijelio ulaznu prostoriju i spavaću sobu. Namjera dizajnera, studija Lentil Design bila je povezati ulazni dio koji je pretvoren u dnevni boravak s bivšom spavaonicom koja je sada postala radni prostor te garderoba. To je učinjeno tako da je polovina jednog zida (gornji dio) pretvoren u pomičnu staklenu stijenu s crnim metalnim okvirima. Ovakva klizna staklena vrata poslužila su kao vrata koja odjeljuju dnevnu zonu od privatne.

Radni prostor staklenim je pregradama postao dio izdužene socijalne zone koji još čini kuhinja s velikim kuhinjskim otokom koji stuži i kao blagovaonski stol. Bivša dnevna soba pretvorena je u spavaću sobu i ima klasična vrata koja omogućuju privatnost. Klizna vrata također omogućavaju da radni prostor postane po potrebni mirno mjesto za rad.

Stan je vrlo funkcionalan te je svaki kutak iskorišten za skladišni prostor – od kuhinje s visokim ormarićima, zatvorenim policama iznad ležaja u spavaćoj sobi koji ima i veliki garderobni ormar.

 

 

 

PRIJE

 

POSLIJE

Komentari