Sjajna transformacija: mračni stan pretvoren je u oazu stila i prozračnosti

Stanu u kojem živi bračni par kronično nedostajalo svjetlosti i dobrih prostornih rješenja. Sastojao se od tri manje prostorije zagušene tamnim namještajem. Pogledajte kako je intervencijom dizajnerice doživio sjajnu transformaciju

 

Dizajnerica interijera Natalia Zubizaretta potpisuje preuređenje dvosobnog stana u Madridu, koji je vapio za promjenom. Ona se prije svega odnosila na više svjetla i logičniji raspored. Tlocrtni raspored naime prije je imao kuhinju kao zasebnu usku prostoriju u kojoj je bilo vrlo malo svjetlosti, iako je imala dovoljno velik vanjski otvor. No, uskoća i zagušenost tamnim namještaj učinili su da prostorija izgleda mračno. Isto se dogodilo sa spavaćom sobom i dnevnim boravkom. Dizajnerica je predložila spajanje dnevne zone u otvoren prostor – kuhinju i boravak sada dijeli zid koji ima stakleni dio. Oba ova prostora otvorena su prema blagovanju, te radnom prostoru u uglu.

Drugi dio stana čini mala spavaća soba koja je pregrađena – tako se dobilo mjesto za odvojenu walk in garderobu. Na svim prostorijama je promijenjena stolarija, koja je sada bijele boje, kao i većina namještaja. Tako je u stan ušlo više prirodne svjetlosti i on sada izgleda znatno prostornije nego prije adaptacije.

 

Komentari