DOM TV VODITELJA: suvremena umjetnička djela čine ovaj dvoetažni stan jedinstvenim mjestom

Poznati ruski tv voditelj nedavno je sa suprugom preselio u svoj novi dom u Moskvi. Budući da je vlasnik strastveni ljubitelj suvremene umjetnosti, dizajneri Stepan Bugajev i Ekaterina Olejnikova koncipirali su stan tako da umjetnine maksimalno dođu do izražaja

 

 

Ime Andreja Malahova dobro je poznato svima u Rusiji jer već godinama zaštitno lice glavnog nacionalnog tv kanala Russia-1. No, manje je poznata činjenica da je ovaj popularni tv voditelj i strastveni ljubitelj umjetnosti, i to one suvremene.

Godinama skupljane umjetnine – slike, fotografije, skulpture i instalacije sada su mjesto naše u njegovom novom domu, dvoetažnom stanu, koji je kombinacija modernog minimalizma i skandinavskog dizajna. Korištene su neutralne svijetle nijanse – bijela i siva kao baza, dodane su teksture svijetlog drveta i akcenti u jarkim bojama.

Foto: Sergej Krasjuk / Architectural Digest Russia

Stan obiluje dobrim arhitektonskim i dizajnerskim rješenjima, koja potpisuju dizajneri Stepan Bugajev i Ekaterina Olejnikova iz studija Tochka design. Svoje ideje nastojali su uklopiti s vlasnikovim željama. A one su se prije svega odnosile da umjetničku kolekciju i njezino istaknuto mjesto u interijeru. No, pritom funkcionalnost nije nimalo zapostavljena.

Foto: Sergej Krasjuk / Architectural Digest Russia

Sve je koncipirano tako da ništa ne bi previše odvlačilo pozornost sa slika i skulptura. Tako su ekstravagantne suvremene umjetnine, od kojih veliki dio pripada pop artu, ustvari postale glavna atrakcija u voditeljevu domu, a dodatni adut je pored dizajna i sjajan pogled na šumu.

Foto: Sergej Krasjuk / Architectural Digest Russia

Donja etaža sastoji se od kupaonice, gostinjske sobe te tri dnevne prostorije povezane velikim otvorima bez vrata, tako da čine otvoreni prostor. Iz njega stepenište vodi do spavaće i radne sobe te velike kupaonice, koja ima i kutak za uljepšavanje.


 

Foto: Sergej Krasjuk / Architectural Digest Russia
Komentari