Prekrasan interijer koji spaja nespojivo i pršti bojama

Dizajnerski studio Art Group Bureau iz Moskve osmislio je izgled novoga doma tročlane obitelji – para s kćeri tinejdžericom. Njihova zadaća bila je stvoriti interijer koji ne zazire od boja i detalja, te odiše bezvremenom elegancijom i kombinacijom stilova

 

 

Tročlana obitelj svoj je novi moskovski dom odlučila prije useljenja povjeriti rukama dizajnera. Odabrali su studio Art Group Bureau koji je uređenje nastojao prilagoditi zahtjevima klijenata. Njih nije bilo mnogo, a odnosili su se, između ostaloga, na odabir boja koje su trebale biti svježe, odvažne i dinamične te stil uređenja koji bi trebao biti kombinacija nekoliko njih. Vlasnicima se sviđa moderni dizajn, ali i klasika koja je sada jako u trendu. Ovaj spoj, s dodatkom industrijskog dizajna stvorio je bezvremeni miks, koji će godinama biti aktualan.

Moderna kuhinja ravnih linija i ogledala na frontama gornjih elemenata istovremeno odiše i industrijskim stilom, s popularnim uzorkom betona savršeno se nadopunjuje s vintage pločicama na podu, plavim zidom i modernom ružičastom kutnom garniturom u dnevnom boravku. Oba ova sadržaja dio su otvorenog prostora koji povezuje šank namijenjen za blagovanje.

Ostatak stana čine dvije spavaće sobe – glavna roditeljska i dječja, za kćer školarku, zatim kupaonica te hodnik. Svaka od prostorija ima elemente koji plijene pažnju – u roditeljskoj je to zlatni luster u obliku savijene tanke plohe, a u dječjoj ormar sa staklenim frontama čiji je sadržaj sakriven bijelim zavjesama. U dnevnoj zoni stana prisutan je veći miks stilova te boja te cijeli prostor odabirom detalja i uzoraka (primjerice na tepihu) odiše ekstravagancijom i ponekad je na granici s kičem, privatna zona je smirenija i odiše profinjenošću i elegancijom. Prostrana kupaonica odiše luksuzom ponajviše zbog odabira zlatnih elemenata te mramora za podne i zidne obloge.

 

 

 

 

Komentari