ORMARI KAO PREGRADE: dizajnerica je u svome rodnom gradu uredila stan za sebe i supruga

Dizajnerica Ekaterina Kirilova živi u Njemačkoj, ali rado navraća u rodni grad. Stoga je odlučila kupiti stan u St. Petersburgu kako bi imala stalnu bazu, udoban prostor za opuštanje i druženje s prijateljima.

 


Prozračno, svijetlo, sofisticirano i – funkcionalno. Tako bi ukratko bili prvi dojmovi za ovaj stan od 50 četvornih metara u St. Petersburgu. Riječ je povremenom domu kojeg je dizajnerica Ekaterina Kirilova uredila za sebe i supruga. Stan se nalazi u njezinom rodnom gradu u koji često navraća iz Münchena, gdje već dugo živi sa suprugom.

Foto: Anton Ivanov; Stajling: Anna Koroleva

Stoga je u domovini Rusiji odlučila kupiti stan i urediti ga prema svojim željama, a one su se, kako je otkrila u ruskom izdanju magazina Elle Decoration, odnosile na čist, nenatrpan prostor s promišljenom funkcionalnošću. Zbog toga je bilo potrebno maknuti neke zidove i povezati sve u jedan otvoreni prostor. I umjesto zidova – staviti namještaj, odnosno ormare od poda do stropa.

Foto: Anton Ivanov; Stajling: Anna Koroleva

“U početku je stan bio podijeljen u dvije sobe. Kako bi interijer bio što svjetliji i prozračniji, uklonili smo zid između soba, spajajući tako kuhinju, blagovaonicu, dnevni boravak i spavaću sobu u jedan prostor. Struktura namještaja, koja iz hodnika prelazi u zajednički životni prostor, pomaže razgraničiti funkcionalne prostore. Objedinjuje ormar, staklenu vitrinu s rasvjetom i stup u koji su ugrađeni hladnjak i pećnica”, izjavila je.

Foto: Anton Ivanov; Stajling: Anna Koroleva

Dizajnerica je u uređenju dala prednost mirnim, prirodnim nijansama i teksturama čime je doprinijela pročišćenom izgledu. Naglasak u uređenju je na blagovaonici i boravku budući da vlasnici vole primati goste tijekom svoga boravka u St. Petersburgu.

Foto: Anton Ivanov; Stajling: Anna Koroleva

Izgled blagovaonice podiže Formakami visilica od rižinog papira, dok u dnevnom boravku pažnju privlači viseća polica izrađena po mjeri, a prema dizajneričinim skicama. Police su ispunjene knjigama, keramikom i biljkama koje pojačavaju osjećaj topline i ugode.

 

 

 

 

Komentari